Корюшка в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Вкотре переконуюся в тому, що корюшка - дуже універсальна рибка. Вона завжди виходить дуже смачна, до того ж готується просто і не клопітно. Ділюся рецептом корюшки в томаті.
Приготувати корюшку в томаті дуже легко і це видно з покрокової інструкції до рецептом. Навіть якщо у вас не виявиться під рукою якихось спецій, смак від цього не постраждає, аж надто хороша рибка. Готуйте з задоволенням!
- Корюшка - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 70 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Запашний перець - 5-6 штук
- Гвоздика - 5-6 штук
- Часник - 1 зубчик
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Окріп - 500-700 мілілітрів
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Корюшка повинна бути очищена від потрухів і без голови, рибу промийте і просушіть паперовим рушником.
Обваляйте рибу в борошні з додаванням солі і чорного перцю.
Обсмажте з двох сторін на добре розігрітій сковороді з додаванням достатньої кількості рослинного масла.
Перекладіть рибу в неглибоку каструлю.
Натріть на крупній тертці моркву.
Лук наріжте півкільцями.
Обсмажте цибулю і моркву в сковороді, на якій смажили рибу, додайте томатну пасту і ще обсмажте, вже з пастою, 3-5 хвилин.
Влийте до овочів окріп, покладіть всі спеції (мускатний горіх, корицю, запашний перець, гвоздику, лавровий лист), приправити сіллю, додайте трохи цукрового піску і оцет, provara 3 хвилини.
В кінці додайте подрібнений часник.
Залийте томатним маринадом рибу, поставте на самий повільний вогонь і тушкуйте все разом 7-10 хвилин.
Перед подачею дайте корюшці настоятися 30-40 хвилин, подавайте з овочами і зеленню. У такій томатної заливці корюшка хороша в будь-якому вигляді: в гарячому і в холодному. Раджу приготувати!