Рецепт Корюшка в томаті фото

Корюшка в томаті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Корюшка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вкотре переконуюся в тому, що корюшка - дуже універсальна рибка. Вона завжди виходить дуже смачна, до того ж готується просто і не клопітно. Ділюся рецептом корюшки в томаті.

Опис приготування:

Приготувати корюшку в томаті дуже легко і це видно з покрокової інструкції до рецептом. Навіть якщо у вас не виявиться під рукою якихось спецій, смак від цього не постраждає, аж надто хороша рибка. Готуйте з задоволенням!

  • Корюшка - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томатна паста - 70 грам
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Запашний перець - 5-6 штук
  • Гвоздика - 5-6 штук
  • Часник - 1 зубчик
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Окріп - 500-700 мілілітрів
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
корюшка в томаті - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
корюшка в томаті - фото крок 2
Корюшка повинна бути очищена від потрухів і без голови, рибу промийте і просушіть паперовим рушником.
корюшка в томаті - фото крок 3
Обваляйте рибу в борошні з додаванням солі і чорного перцю.
корюшка в томаті - фото крок 4
Обсмажте з двох сторін на добре розігрітій сковороді з додаванням достатньої кількості рослинного масла.
корюшка в томаті - фото крок 5
Перекладіть рибу в неглибоку каструлю.
корюшка в томаті - фото крок 6
Натріть на крупній тертці моркву.
корюшка в томаті - фото крок 7
Лук наріжте півкільцями.
корюшка в томаті - фото крок 8
Обсмажте цибулю і моркву в сковороді, на якій смажили рибу, додайте томатну пасту і ще обсмажте, вже з пастою, 3-5 хвилин.
корюшка в томаті - фото крок 9
Влийте до овочів окріп, покладіть всі спеції (мускатний горіх, корицю, запашний перець, гвоздику, лавровий лист), приправити сіллю, додайте трохи цукрового піску і оцет, provara 3 хвилини.
корюшка в томаті - фото крок 10
В кінці додайте подрібнений часник.
корюшка в томаті - фото крок 11
Залийте томатним маринадом рибу, поставте на самий повільний вогонь і тушкуйте все разом 7-10 хвилин.
корюшка в томаті - фото крок 12
Перед подачею дайте корюшці настоятися 30-40 хвилин, подавайте з овочами і зеленню. У такій томатної заливці корюшка хороша в будь-якому вигляді: в гарячому і в холодному. Раджу приготувати!

Схожі рецепти