Корюшка в маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте рецепт страви, як приготувати корюшку в маринаді. Це відмінна альтернатива до смаку дорогим маринованим іспанським анчоусам, які, на відміну від корюшки, дістати не так вже й просто.
Маленька і смачна рибка, яку можна підсмажити або замаринувати. Корюшка в маринаді - легка і смачна закуска, яку можна подавати до пива або з бутербродами з чорного (білого) хліба, з овочами і зеленню. Якщо хочеться чогось солоного, то це ідеальний варіант.
- Корюшка - 1 кілограм
- Цибуля - 3 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 100 мілілітрів
- Чорний перець горошком - 15 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
1. Рибку очищаємо: відрізаємо у неї голову, розрізаємо черево, вичищаємо всі нутрощі. Ретельно промиваємо всередині і зовні, відкидаємо на сито, щоб пішла зайва волога.
2. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї трохи соняшникової олії. Відправляємо рибку на розпечену поверхню, злегка обсмажуємо рибку з двох сторін (щоб ледве-ледве схопилася).
3. Для маринаду: воду змішуємо з сіллю, цукром, перцем і лавровим листом. Чистим, миємо й нарізаємо морквину, додаємо її до маринаду. Ставимо все на вогонь, доводимо до кипіння, після цього варимо 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню, вливаємо оцет. Цибулини чистимо й нарізаємо шматочками, в посуд складаємо цибулю і рибу, заливаємо їх отриманим маринадом. Ми залишаємо на 24 годину. Після цього корюшка готова, смачного!