Конвертики з яблуками і волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий рецепт з книги Dr.Oetker, дуже ніжні конвертики з яблуками і волоськими горіхами. Ваші домочадці оцінять цей десерт по достоїнству.
Підготовка: прогріти духовку. Застелити деко папером для випічки.
Начинка: яблука очистити від шкірки, розділити на чотири частини, видалити кісточки, порізати на дрібні шматочки і укласти в чашку. Додати волоські горіхи, цукор з корицею, яєчний білок, родзинки і цукор, все добре перемішати.
Дріжджове тісто: просіяти борошно в чашку і ретельно змішати з дріжджами. Додати інші інгредієнти для дріжджового тіста і перемішати за допомогою міксера протягом 2-3 хвилин на мінімальній швидкості, потім на максимальній швидкості протягом 5 хвилин, до отримання однорідної гладкого тіста. Тісто накрити і залишити в теплому місці, поки воно помітно не збільшиться.
Покласти тісто на посипану борошном поверхню, розкачати в прямокутник (40 х 30 см) і порізати на 12 квадратів (10 х 10 см). Яєчний жовток збити з молоком. Викласти начинку порціями по 1 столовій ложці на половину кожного квадрата. Край кожного квадрата трохи змастити сумішшю з молока і жовтка, іншу половину тіста загорнути так, щоб вийшов трикутник. Добре притиснути кінці кишень. Змастити отримані конвертики залишками суміші з жовтка і молока, посипати меленими волоськими горіхами і викласти на деко. Деко помістити в нижній третині духовки, розігрітій до 200 ° C приблизно на 15 хвилин.
Перенести конвертики на папері для випічки на кухонну решітку.
Глазур: просіяти цукрову пудру, замісити з лимонним соком або молоком до отримання густої глазурі або приготувати за рецептом на упаковці Глазур зі смаком лимона Dr. Oetker. Гарячу випічку відразу покрити глазур'ю і поставити охолоджуватися.
- Яблука - 200 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам(50 грам для начинки і 50 грам для прикраси)
- Цукор з корицею Dr.Oetker - 40 грам
- Яєчний білок - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
- Цукор - 100 грам(50 грам для начинки і 50 грам для тіста)
- Пшеничне борошно - 375 грам
- Сухі дріжджі Dr.Oetker - 7 грам
- Ванільний цукор Dr.Oetker - 8 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 200 мілілітрів(1 столова ложка для глазурі)
- М'яке масло - 50 грам
- Цукрова пудра зі смаком ванілі Dr.Oetker - 100 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (або Глазур зі смаком лимона Dr. Oetker)
Начинка: яблука очистити від шкірки, розділити на чотири частини, видалити кісточки, порізати на дрібні шматочки і укласти в чашку. Додати волоські горіхи, цукор з корицею, яєчний білок, родзинки і цукор, все добре перемішати.
Дріжджове тісто: просіяти борошно в чашку і ретельно змішати з дріжджами. Додати інші інгредієнти для дріжджового тіста і перемішати за допомогою міксера протягом 2-3 хвилин на мінімальній швидкості, потім на максимальній швидкості протягом 5 хвилин, до отримання однорідної гладкого тіста. Тісто накрити і залишити в теплому місці, поки воно помітно не збільшиться.
Покласти тісто на посипану борошном поверхню, розкачати в прямокутник (40 х 30 см) і порізати на 12 квадратів (10 х 10 см). Яєчний жовток збити з молоком. Викласти начинку порціями по 1 столовій ложці на половину кожного квадрата. Край кожного квадрата трохи змастити сумішшю з молока і жовтка, іншу половину тіста загорнути так, щоб вийшов трикутник. Добре притиснути кінці кишень. Змастити отримані конвертики залишками суміші з жовтка і молока, посипати меленими волоськими горіхами і викласти на деко. Деко помістити в нижній третині духовки, розігрітій до 200 ° C приблизно на 15 хвилин.
Перенести конвертики на папері для випічки на кухонну решітку.
Глазур: просіяти цукрову пудру, замісити з лимонним соком або молоком до отримання густої глазурі або приготувати за рецептом на упаковці Глазур зі смаком лимона Dr. Oetker. Гарячу випічку відразу покрити глазур'ю і поставити охолоджуватися.