Конфітюр з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт яблучного конфітюру з гвоздикою. Джем, як різновид джему має дуже приємний аромат і солодкий желейний смак. Пробуйте!
Джем - це желейне варення, яке не обов'язково має бути солодким-солодким. І якщо ви не любите приторно солодкі варення, то це дуже вдалий для вас ласощі. При приготуванні яблучного конфітюру можна покласти мінімальну кількість цукру або зовсім не додавати. Особливу нотку цього конфітюр надає гвоздика. Саме з додаванням гвоздики конфітюр має пряну нотку, що неймовірно смачно. Нижче дивіться покроковий рецепт, як приготувати конфітюр з яблук.
- Яблука - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 300 грам
- Желюючий цукор - 20 грам
- Гвоздика - 4 штуки
1. Підготуйте інгредієнти. Яблука вимийте.
2. Наріжте на часточки, видаливши насіннєві коробочки.
3. Нарізані яблука перекладіть в каструлю і залийте невеликою кількістю води. Рівно стільки, щоб яблука були покриті нею. Додайте половину цукру, варіть хвилин 20, доти, поки вони стануть прозорими і м'якими. Яблука подрібнити блендером до однорідного стану. Додайте цукор, що залишився, гвоздику і 20 грам желирующего цукру. Ретельно перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
4. Варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин до загустіння. Гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам і закатати кришками. Зберігати його варто в прохолодному темному місці.
5. Подається конфітюр холодним з різними десертами - пирогами, тортами, млинцями, тостами. Смачного!