Кокрок
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт удмурскіх пиріжків з прісного тіста. Кокрокі обов'язково випікають, але ніяк не смажать. Виходять надзвичайно смачна випічка з дріжджового тіста.
Опис приготування:
Начинка для кокроков може бути абсолютно будь-яка, готують їх і з овочевою, і з фруктовою. Я пропоную приготувати кокрокі з яблуками. Якщо вдома немає дріжджів, а пиріжків дуже хочеться, тоді цей рецепт точно для вас! Буде дуже смачно!
- Борошно - 2 склянки (обсяг склянки - 200 мл)
- Крем - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки(+2-3 ст. L. В начинку)
- Яблуко - 2-3 штук
- Вершкове масло - 20 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте сметану, цукор, сіль і яйце.
Перемішайте і частинами додайте борошно.
Замісити м'яке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте і залиште відпочити на 15-20 хвилин.
Яблука очистіть, наріжте кубиками і складіть в глибоку тарілку.
Додайте цукор за смаком і нарізане кубиками масло.
Запечіть яблука в мікрохвильовій печі на максимальній потужності близько 5 хвилин. Час залежить від сорту яблук. Пару раз яблука необхідно перемішати. Таким же чином можна приготувати яблука на сковороді, загасивши до м'якості кілька хвилин.
Розділити тісто 8-12 частин, в залежності від бажаного розміру пиріжків.
Кожен шматочок розкачайте в формі кола і покладіть на один край начинку.
Накрийте начинку другою частиною тіста і защипніть краю будь-яким зручним способом.
Таким чином сформуйте все пиріжки і покладіть їх на застелений пергаментом або силіконовим килимком деко. Зробіть проколи виделкою і змастіть верх за бажанням жовтком. Випікайте при 180 градусах близько 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Кокрокі готові.
Смачного!