Рецепт Класичний цибульний суп фото

Класичний цибульний суп
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Романтична вечеря
Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Я абсолютно люблю цей ніжний цибульний і сирний суп з легким натяком на спеції і сухе біле вино. Це дуже хороший вибір для домашнього обіду або романтичної вечері тільки для вас двох .

Опис приготування:

Головний секрет цибулевого супу по-французьки - тривала обсмажування цибулі. За час обсмажування цукор, що міститься в голівках лука, повільно карамелізіруется, колір стає рум'яним, а смак неймовірно «цибулевий», глибоким і ніжним. Сухе вино нівелює солодкуватий смак, робить його завершеним. Грінки з сиром під час подачі стають м'якими і ніжними, перетворюючи суп в якусь подобу густого крему.

  • Цибуля - 3 штуки
  • Бульйон яловичий - 1 літр
  • Біле сухе вино - 1/2 склянки
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Хліб - 4 скибочки
  • Сир твердий - 100 грам
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Чебрець - 1/4 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Цукор - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
класичний цибульний суп - фото крок 1
1. Почніть з розігріву 2 столових ложки оливкової олії у великій сковороді з високими боками за помірною високій температурі. Очистіть цибулю і наріжте їх по довжині. Перемістіть їх на сковорідку і почніть смажити на високій температурі постійно помішуючи, щоб цибуля не пригорає.
класичний цибульний суп - фото крок 2
2. Коли цибуля пропассируйте протягом 10 хвилин, додайте дрібку цукру, щоб цибуля стала коричневим. Продовжуйте карамелізовану цибулю протягом 30 хвилин. Після додайте пюре часнику, борошно і обсмажте все разом 5 хвилин.
класичний цибульний суп - фото крок 3
3. Додайте вино і залиште цибулю на 5-8 хвилин на повільному вогні. Додайте лавровий лист, чебрець з чорним перцем.
класичний цибульний суп - фото крок 4
4. Залийте цибулю бульйоном, додайте сіль за смаком, змішайте все і доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою і зменшіть тепло, тримайте 30-40 хвилин.
класичний цибульний суп - фото крок 5
5. Суп налийте в керамічні тарілки, зверху покладіть скибочку обсмаженого хліба і присипте тертим сиром. Суп відправте в розігріту духовку на кілька хвилин, щоб розчинився і зарум'яниться сир.

Схожі рецепти