Класичний американський бургер
(покроковий рецепт з фото)
Найзнаменитіший американська страва з категорії фаст-фуд не так і складно приготувати вдома для дружньої вечірки або просто для недільного сімейного обіду, адже йому будуть раді і дорослі, та діти.
Ваші діти просять у вас бургери, а ви не довіряєте общепітовской їжі? Я розповім вам, як приготувати класичний американський бургер в домашніх умовах. Це зовсім не так складно, як може здатися на перший погляд. Адже ви ж готуєте котлети будинку? А в бургер основний компонент - це котлета з яловичого фаршу, яку ви легко приготуєте, слідуючи крокам цього рецепта.
- Фарш із яловичини - 500-600 грам
- Помідор - 2 штуки
- Солоний огірок - 3-4 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
- Булочки - 4-5 штук
- Кетчуп - 3-4 Ст. Ложок
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сир - 4-5 скибочок
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Яйце - 1 штука
Додамо в яловичий фарш сіль, перець, 2/3 дрібно нарізаною цибулини, подрібнений часник і жовток. Ретельно розмішати.
Farsh розкол 4-5 частин і з кожної сформуємо плоску круглу котлету. Посередині зробимо невелике заглиблення великим пальцем.
Викладемо котлети на плоску тарілку і відправимо в холодильник хвилин на 20.
А тепер добре просмажити котлети для бургера на рослинній олії до готовності. Можна запекти в духовці при 180 градусах або приготувати на грилі.
Розрізаємо навпіл булочки для бургера і обсмажуємо на грилі, сухій сковороді або в тостері.
Змащуємо одну половинку булочки кетчупом, а другу - гірчицею або гірчичним соусом.
Ретельно промиємо листя салату, а потім обсушити. Викладаємо на нижню частину булочки листя салату, поверх нього - часточки солоного огірка.
Викладаємо котлету.
Накриваємо гарячу котлету скибочкою сиру, викладаємо часточки помідорів і кільця цибулі. Цибуля можна брати сирої, а можна обсмажений.
І накриваємо другою частиною булочки. Смачного!