Кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Одне з улюблених дитячих ласощів - це кисіль. Його можна приготувати зі свіжих або заморожених фруктів, ягід, а можна використовувати готовий в упаковці. Розповім, як приготувати кисіль з вишнею.
Оскільки склад готового киселю викликає недовіру у багатьох, тоді обов'язково варто спробувати зробити його самостійно, тим більше, що це не так складно. Можна використовувати будь-які ягоди, фрукти, які більше любите. Можна додати ягідки і є кисіль ложкою або зробити його більш рідким і подавати в склянці.
- Вишня - 450 грам (у мене заморожена без кісточок)
- Вода очищена - 8 склянок
- Цукровий пісок - 180 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Картопляний крохмаль - 4 Ст. Ложки
1
Ягоди викладіть в сотейник і налийте воду. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.
2
Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму, і готуйте суміш 12 хвилин. Додайте цукровий пісок і лимонний сік.
3
В 60 мілілітрах води розведіть крохмаль, потім перелийте в каструлю тонкою цівкою і безперервно помішуйте.
4
Зніміть каструлю з вогню і остудіть. Охолодіть кисіль в холодильнику або подавайте теплим.