Кисіль з буряка
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині цей кисіль називають "червоні щічки" . Я настійно рекомендую дізнатися, як приготувати кисіль з буряка, цей напій краси та здоров'я. Смак вас здивує і порадує
Якщо ви зважилися дізнатися, як приготувати кисіль з буряка, то відразу скажу, він вам сподобається, Якщо ви - шанувальник незвичайних смакових поєднань і насиченого смаку напоїв. Кисіль ми будемо робити з додаванням обліпихи, а це ягода, як то кажуть, "на любителя", так що можете виключити її зі складу, і замінити смородиною або іншими ягодами, на ваш смак. Але взагалі без ягід кисіль з буряка виходить несмачним.
Рецепт:
1. Ягоди обліпихи моєму, якщо потрібно, і поміщаємо в каструлю. Тут вже на ваш вибір - або ж залишаєте ягідки цілими, або ж мнете виделкою, або використовуйте толкушку. Головний секрет, - робіть це все в тій каструлі, в якій збираєтеся готувати, і тоді ваш кисіль з буряка в домашніх умовах вийде ще більш ароматним, соковитим і корисним.
2. Заливайте ягоди водою, і ставте на плиту варитися. А тим часом свіжу буряк чистимо, моєму, і на дрібній тертці подрібнюємо, або ж використовуємо блендер.
3. Бурякову кашку в окремому посуді змішуємо зі склянкою води, перемішуємо, і віджимаємо макуху через марлю, - щоб отримати якомога більше бурякового соку для цього простого рецепту киселю з буряка.
4. До цього моменту наші ягоди вже повинні закипіти, так що вливаємо до них буряковий сік і цукор, і добре перемішуємо, щоб цукор розчинився. Залишимо кип'ятити разом.
5. У половині склянки води розводимо крохмаль, і добре розмішуємо, щоб не залишалося грудок. І - виливаємо до нашої киплячій суміші. Ще пару хвилин потримаємо на вогні, перемішуємо - і можна знімати з вогню.
Найкраще напій, приготований за цим класичним рецептом киселю з буряка, йде в холодному вигляді. Подавайте до обіду, сніданок або перекус, - цей корисний напій на диво добре поєднується з усіма продуктами!
- Обліпиха - 1 Склянка
- Буряк - 1 штука
- Вода - 2 L
- Цукор - 0.5 склянки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
Рецепт:
1. Ягоди обліпихи моєму, якщо потрібно, і поміщаємо в каструлю. Тут вже на ваш вибір - або ж залишаєте ягідки цілими, або ж мнете виделкою, або використовуйте толкушку. Головний секрет, - робіть це все в тій каструлі, в якій збираєтеся готувати, і тоді ваш кисіль з буряка в домашніх умовах вийде ще більш ароматним, соковитим і корисним.
2. Заливайте ягоди водою, і ставте на плиту варитися. А тим часом свіжу буряк чистимо, моєму, і на дрібній тертці подрібнюємо, або ж використовуємо блендер.
3. Бурякову кашку в окремому посуді змішуємо зі склянкою води, перемішуємо, і віджимаємо макуху через марлю, - щоб отримати якомога більше бурякового соку для цього простого рецепту киселю з буряка.
4. До цього моменту наші ягоди вже повинні закипіти, так що вливаємо до них буряковий сік і цукор, і добре перемішуємо, щоб цукор розчинився. Залишимо кип'ятити разом.
5. У половині склянки води розводимо крохмаль, і добре розмішуємо, щоб не залишалося грудок. І - виливаємо до нашої киплячій суміші. Ще пару хвилин потримаємо на вогні, перемішуємо - і можна знімати з вогню.
Найкраще напій, приготований за цим класичним рецептом киселю з буряка, йде в холодному вигляді. Подавайте до обіду, сніданок або перекус, - цей корисний напій на диво добре поєднується з усіма продуктами!