Кекси на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Такі кекси - це відмінне частування до чаю. Їх можна також спекти замість торта на свято (день народження, Новий рік). Розповідаю, як приготувати кекси на молоці, які прикрашаю шоколадною глазур'ю.
Кекси виходять ніжні, м'які і «вологі» всередині. Можна зробити їх ванільними або шоколадними, як в цьому випадку. Кекси можна прикрасити глазур'ю, згущеним молоком або залишити як є. Дуже красива і смачна випічка. Спробуйте!
- Борошно - 185 грам
- Какао - 50 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 265 грам(115 грам для тіста, 150 для глазурі)
- Цукор - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вода - 120 мілілітрів
- Цукрова пудра - 90 грам
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
- Молочний шоколад - 100 грам
1
У миску додайте борошно, какао, соду, сіль, перемішайте.
2
У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло і цукор, збивайте 3 хвилини, вбийте по одному курячі яйця, додайте ванільний екстракт і збивайте на слабких оборотах.
3
Додайте половину сухих інгредієнтів, влейте молоко, потім знову сухі інгредієнти. Влийте гарячу воду і перемішайте до отримання однорідної консистенції.
4
Форми для кексів заповніть на ¾ приготованим тестом, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
5
Дістаньте кекси з духовки і залиште на 15 хвилин навпаки, потім перекладіть на решітку.
6
В цей же час зробіть глазур: розм'якшене вершкове масло збивайте 2 хвилини, додайте цукрову пудру, збивайте до утворення світлої маси.
7
Розтопіть шоколад і влийте його до маслу з цукровою пудрою, перемішайте. Надішліть глазур в холодильник на 30 хвилин.
8
За допомогою кондитерського мішка прикрасьте кекси охолодженої глазур'ю і подавайте до столу.