Рецепт Кекс Зебра фото

Кекс Зебра
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кекс відомий і популярний. Його багато хто любить не тільки за смак, але і за оригінальний зовнішній вигляд. Саме завдяки чергуванню білих і темних шарів тесту цей десерт і отримав свою назву.

Опис приготування:

Кекс не тільки смачний, але і ще дуже красивий. Замісити тісто, розділіть його на дві частини, одну з яких змішайте з какао. Вийшло біле і коричневе тісто викладайте в форму для випікання черзі по дві столові ложки. Обов'язково пийте тісто в центр форми, так щоб шари накладалися один на одного. Проведіть лучиною смуги по тесту від центру до країв, потім зворотному напрямку і випікання кекс в духовці протягом 30-40 хвилин. Готовий кекс остудіть, наріжте і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Яйце - 3 штуки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
кекс Зебра - фото крок 1
Замісити тісто з усіх інгредієнтів, крім какао. Потім розділіть його на дві рівні частини. В одну з яких підмішати какао. Вийшло біле і коричневе тісто викладайте в форму для випікання черзі по дві столові ложки. Обов'язково пийте тісто в центр форми, так щоб шари накладалися один на одного.
кекс Зебра - фото крок 2
Потім лучинкой акуратно проведіть по поверхні тесту смуги від центру до краю.
кекс Зебра - фото крок 3
А потім у зворотному напрямку - від краю до центру.
кекс Зебра - фото крок 4
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікання кекс протягом 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою лучинки. Готовий кекс остудіть, наріжте і подайте на стіл.

Схожі рецепти