Кекс Зебра
(покроковий рецепт з фото)
Кекс відомий і популярний. Його багато хто любить не тільки за смак, але і за оригінальний зовнішній вигляд. Саме завдяки чергуванню білих і темних шарів тесту цей десерт і отримав свою назву.
Кекс не тільки смачний, але і ще дуже красивий. Замісити тісто, розділіть його на дві частини, одну з яких змішайте з какао. Вийшло біле і коричневе тісто викладайте в форму для випікання черзі по дві столові ложки. Обов'язково пийте тісто в центр форми, так щоб шари накладалися один на одного. Проведіть лучиною смуги по тесту від центру до країв, потім зворотному напрямку і випікання кекс в духовці протягом 30-40 хвилин. Готовий кекс остудіть, наріжте і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Ваніль - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Замісити тісто з усіх інгредієнтів, крім какао. Потім розділіть його на дві рівні частини. В одну з яких підмішати какао. Вийшло біле і коричневе тісто викладайте в форму для випікання черзі по дві столові ложки. Обов'язково пийте тісто в центр форми, так щоб шари накладалися один на одного.
Потім лучинкой акуратно проведіть по поверхні тесту смуги від центру до краю.
А потім у зворотному напрямку - від краю до центру.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікання кекс протягом 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою лучинки. Готовий кекс остудіть, наріжте і подайте на стіл.