Кекс з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашньої випічки просто не обійтися без цього простого, але такого класного рецепта. Приголомшливо ароматний, апетитний і смачний кекс стане відмінною ідеєю десерт до чаю для дітей і дорослих.
Хочу запропонувати вам повторити на своїй кухні цей цікавий і нескладний варіант, як приготувати кекс з родзинками. У рецепті використовуються цитрусові, які надають тісту приголомшливий смак і аромат. Крім того, ви завжди можете додати крім родзинок і інші сухофрукти або цукати, щоб зробити випічку ще більш цікавою. Якщо кекс тільки для дорослих, то в тісто можна додати трохи улюбленого лікеру або бренді, наприклад.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка (білий або коричневий)
- Яйце - 3 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - За смаком(+ горішки та цукати за бажанням)
1. Розм'якшене вершкове масло розітріть з цукром до однорідності. Паралельно відразу краще включити духовку, нехай гріється до 180 градусів.
2. По одному вводите яйця, продовжуючи збивати.
3. Натріть цедру апельсина і додайте в мисочку. Туди ж вичавіть сік половини апельсина. За бажанням додайте трохи алкоголю, наприклад, коньяку або лікеру.
4. Викладіть родзинки і при бажанні інші цукати / сухофрукти.
5. В окрему мисочку просійте борошно, розпушувач і сіль. Перемішайте.
6. Додайте сухі інгредієнти і перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
7. Жароміцних форму змажте маслом або застеліть пергаментом. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в розігріту духовку.
8. Запікайте кекс хвилин 45-55.
9. Якщо верх зарум'яниться, а сірник виходить сухою, значить все готово!
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!