Кекс в хлібопічці з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як ви, а я з дитинства обожнюю кекси! Якщо і ви до них небайдужі, зверніть увагу на цей простий рецепт - це просто подарунок для любителів солодкої випічки!
Як приготувати кекс в хлібопічці з родзинками? Простіше простого! Тим більше, що багато моделей хлібопічок розташовують спеціальним режимом «Кекс». Але навіть якщо у вас його немає - не біда: російська жінка завжди зможе обдурити саму хитру машину!
Для початку просеем борошно, щоб збагатилася киснем, і з'єднаємо її з розпушувачем і ваніліном.
Вершкове масло розм'якшити природним способом, на теплій батареї, або в мікрохвильовці.
Ізюм на кілька хвилин заллємо окропом, відкинемо і обсушити серветкою або рушником.
Яйця зіб'ємо з цукром - не до повного розчинення, а так, для заспокоєння сумління.
Відправимо всі інгредієнти, крім родзинок, в чашу хлібопічки, попередньо змащену маслом, в тому порядку, який вказаний в інструкції - деякі моделі вимагають закладки спочатку сухих продуктів, а потім рідких, в інших все навпаки.
Якщо у вашій хлібопічці є-таки режим «Кекс», все просто - включаєте його і чекаєте звукового сигналу, після якого додаєте родзинки. Якщо режим «Кекс» відсутній - скористайтеся іншим відповідним, наприклад, «Пиріг» або «Паска». Загалом, підійде будь-який режим для дріжджового тіста.
Після закінчення процесу рекомендую залишити кекс в хлібопічці хвилин на 20-30 в режимі прогрівання - так він точно не буде сируватим. Якщо є сумніви - скористайтеся старим «бабусиним» способом, то пак проткніть кекс дерев'яною паличкою, і поставте випікати ще на 5-10 хвилин.
Кексик виходить відмінний - солодкий, пишний і дуже смачний! Ням-ням
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 5 штук
- Розпушувач тіста - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
Для початку просеем борошно, щоб збагатилася киснем, і з'єднаємо її з розпушувачем і ваніліном.
Вершкове масло розм'якшити природним способом, на теплій батареї, або в мікрохвильовці.
Ізюм на кілька хвилин заллємо окропом, відкинемо і обсушити серветкою або рушником.
Яйця зіб'ємо з цукром - не до повного розчинення, а так, для заспокоєння сумління.
Відправимо всі інгредієнти, крім родзинок, в чашу хлібопічки, попередньо змащену маслом, в тому порядку, який вказаний в інструкції - деякі моделі вимагають закладки спочатку сухих продуктів, а потім рідких, в інших все навпаки.
Якщо у вашій хлібопічці є-таки режим «Кекс», все просто - включаєте його і чекаєте звукового сигналу, після якого додаєте родзинки. Якщо режим «Кекс» відсутній - скористайтеся іншим відповідним, наприклад, «Пиріг» або «Паска». Загалом, підійде будь-який режим для дріжджового тіста.
Після закінчення процесу рекомендую залишити кекс в хлібопічці хвилин на 20-30 в режимі прогрівання - так він точно не буде сируватим. Якщо є сумніви - скористайтеся старим «бабусиним» способом, то пак проткніть кекс дерев'яною паличкою, і поставте випікати ще на 5-10 хвилин.
Кексик виходить відмінний - солодкий, пишний і дуже смачний! Ням-ням