Kedjeri
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт індійського страви кеджері - печеня з морського окуня з горошком, яйцями і рисом. Смачно і дуже швидко в приготуванні.
Кеджері вважається індійським за походженням. Однак все не так просто. Кажуть, що коли Індія була Британської колонією, саме британці додали рибу в уже готову страву, так вийшло Кеджері.
- Морський окунь - 450 грам (копчений)
- Рис Басмати - 170 грам
- Яйця - 3 штуки
- Горошок - 140 грам
- Вершкове масло - 55 грам
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 3 Ст. Ложки
- Каррі - 1/2 Ст. Ложки
- Каєнський перець - 1/2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 2 штуки
- Сіль і перець - - За смаком
1. Зварити яйця, приблизно 10 хвилин, почистити від шкаралупи, порізати дрібними кубиками. Дрібно нарізати цибулю. Покласти морського окуня в більшу ємність і влити 400 мл води. Поставити морського окуня на вогонь на 5 хвилин. Вийняти рибу з води. Воду не виливати. Очистити окуня від шкіри і подробити філе вручну на дрібні шматочки. Вийняти все кістки.
2. Додати оливкове масло і каррі в сковорідку, поставити на середній вогонь. Додати цибулю. Смажити цибулю приблизно 5 хвилин, він повинен бути м'яким, але не підрум'янитися. Додати рис і каррі в сковорідку і готувати три хвилини, добре помішуючи. Влити води (в якій відвар окунь) і довести до кипіння.
3. Скрутити вогонь до найменшого і накрити кришкою. Залишити на 8 хвилин. Рис повинен увібрати практично всю воду. Зняти кришку, щоб додати окуня і горошок. Перемішати, накрити кришкою. Залишити на самому маленькому вогні на 5 хвилин або поки рис не вбере майже всю воду.
4. Якщо рідина вбереться раніше ніж за 5 хвилин, додайте ще кілька столових ложок води. Порізати вершкове масло на дрібні шматочки і покласти їх в кеджері. Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і дати постояти 4 хвилини.
5. Дрібно нарізати петрушку і додати її в кеджері разом з яйцями. Добре, але обережно перемішати. Посолити. Поперчити. Порізати лимон часточками. У кожну тарілку покласти кеджері і кілька часточок лимона. Посипати кожну порцію кайєнським перцем.