Рецепт Kedjeri фото

Kedjeri
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Риба та морепродукти , Крупи , Окунь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Рецепт індійського страви кеджері - печеня з морського окуня з горошком, яйцями і рисом. Смачно і дуже швидко в приготуванні.

Опис приготування:

Кеджері вважається індійським за походженням. Однак все не так просто. Кажуть, що коли Індія була Британської колонією, саме британці додали рибу в уже готову страву, так вийшло Кеджері.

  • Морський окунь - 450 грам (копчений)
  • Рис Басмати - 170 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Горошок - 140 грам
  • Вершкове масло - 55 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Петрушка - 3 Ст. Ложки
  • Каррі - 1/2 Ст. Ложки
  • Каєнський перець - 1/2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Лимон - 2 штуки
  • Сіль і перець - - За смаком
Kedjeri - фото крок 1
1. Зварити яйця, приблизно 10 хвилин, почистити від шкаралупи, порізати дрібними кубиками. Дрібно нарізати цибулю. Покласти морського окуня в більшу ємність і влити 400 мл води. Поставити морського окуня на вогонь на 5 хвилин. Вийняти рибу з води. Воду не виливати. Очистити окуня від шкіри і подробити філе вручну на дрібні шматочки. Вийняти все кістки.
Kedjeri - фото крок 2
2. Додати оливкове масло і каррі в сковорідку, поставити на середній вогонь. Додати цибулю. Смажити цибулю приблизно 5 хвилин, він повинен бути м'яким, але не підрум'янитися. Додати рис і каррі в сковорідку і готувати три хвилини, добре помішуючи. Влити води (в якій відвар окунь) і довести до кипіння.
Kedjeri - фото крок 3
3. Скрутити вогонь до найменшого і накрити кришкою. Залишити на 8 хвилин. Рис повинен увібрати практично всю воду. Зняти кришку, щоб додати окуня і горошок. Перемішати, накрити кришкою. Залишити на самому маленькому вогні на 5 хвилин або поки рис не вбере майже всю воду.
Kedjeri - фото крок 4
4. Якщо рідина вбереться раніше ніж за 5 хвилин, додайте ще кілька столових ложок води. Порізати вершкове масло на дрібні шматочки і покласти їх в кеджері. Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і дати постояти 4 хвилини.
Kedjeri - фото крок 5
5. Дрібно нарізати петрушку і додати її в кеджері разом з яйцями. Добре, але обережно перемішати. Посолити. Поперчити. Порізати лимон часточками. У кожну тарілку покласти кеджері і кілька часточок лимона. Посипати кожну порцію кайєнським перцем.

Схожі рецепти