Кавунове желе
(покроковий рецепт з фото)
Кавунове желе з мускатом - дуже смачний традиційний італійський десерт, рецепт якого можна запросто перейняти і на власну домашню кухню.
Це кавунове желе незвичайне - воно алкогольне, оскільки в приготуванні використовується мускатне вино. Так що подумайте, перш ніж пригощати таким десертом дітей В Італії, втім, цей десерт їдять все - от мала до велика. Він виходить дуже смачним і ароматним (кавун - чи не найкраща ягода для желе), а також дуже естетично виглядає. Вельми гідний десерт, одним словом - варто спробувати.
- М'якоть кавуна - 500 грам
- Мускатне вино - 250 мілілітрів
- Желатин - 8 грам
- Цукор - 60 грам
Желатин кладемо в воду і залишаємо набухати хвилин на 15-20.
З кавуна видаляємо кісточки, кавунову м'якоть подрібнюємо в блендері.
Подрібнену кавунову м'якоть проціджуємо через сито, залишки м'якоті видаляємо.
Беремо невелику каструльку, наливаємо туди мускатне вино, засипаємо цукор і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і кип'ятимо ще 10 хвилин. У кипляче вино кладемо набряклий желатин, гарненько перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо охолоджуватися.
Коли вино стане кімнатної температури, змішуємо його з кавуновим соком, розливаємо суміш по формочках і відправляємо в холодильник на 4-5 годин.
Готове кавунове желе можна подавати з листочками м'яти або збитими вершками - так роблять італійці. Приємного!