Рецепт Кавунове желе фото

Кавунове желе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Ягоди , Желатин , Кавун
Роздільне харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Новий рік
Десерти , Желе
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 5 г. 30 хв.

Кавунове желе з мускатом - дуже смачний традиційний італійський десерт, рецепт якого можна запросто перейняти і на власну домашню кухню.

Опис приготування:

Це кавунове желе незвичайне - воно алкогольне, оскільки в приготуванні використовується мускатне вино. Так що подумайте, перш ніж пригощати таким десертом дітей В Італії, втім, цей десерт їдять все - от мала до велика. Він виходить дуже смачним і ароматним (кавун - чи не найкраща ягода для желе), а також дуже естетично виглядає. Вельми гідний десерт, одним словом - варто спробувати.

  • М'якоть кавуна - 500 грам
  • Мускатне вино - 250 мілілітрів
  • Желатин - 8 грам
  • Цукор - 60 грам
кавунове желе - фото крок 1
Желатин кладемо в воду і залишаємо набухати хвилин на 15-20.
кавунове желе - фото крок 2
З кавуна видаляємо кісточки, кавунову м'якоть подрібнюємо в блендері.
кавунове желе - фото крок 3
Подрібнену кавунову м'якоть проціджуємо через сито, залишки м'якоті видаляємо.
кавунове желе - фото крок 4
Беремо невелику каструльку, наливаємо туди мускатне вино, засипаємо цукор і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і кип'ятимо ще 10 хвилин. У кипляче вино кладемо набряклий желатин, гарненько перемішуємо, знімаємо з вогню і залишаємо охолоджуватися.
кавунове желе - фото крок 5
Коли вино стане кімнатної температури, змішуємо його з кавуновим соком, розливаємо суміш по формочках і відправляємо в холодильник на 4-5 годин.
кавунове желе - фото крок 6
Готове кавунове желе можна подавати з листочками м'яти або збитими вершками - так роблять італійці. Приємного!

Схожі рецепти