Рецепт Картопляний гратен фото

Картопляний гратен
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Картопляний гратен - просте в приготуванні, але дуже цікаве блюдо, здатне урізноманітнити вашу картопляну дієту, коли всі стандартні способи приготування цього овоча набридають.

Опис приготування:

Нехай назва"картопляний гратен" вас не лякає - це досить просте і, повірте, дуже смачна страва. Коли все рецепти приготування картоплі вже перепробувані - спробуйте і рецепт грата, він не може не сподобатися. Гратен особливо хороший з молодої картоплі.

  • Картопля - 600 грам
  • Вершки (10% жирності) - 400 мілілітрів
  • Сир твердих сортів - 150 грам
  • Сіль - 2 щіпки
картопляний гратен - фото крок 1
Чистимо і нарізаємо картоплю не дуже товстими пластинами - близько 5 мм в товщину.
картопляний гратен - фото крок 2
У каструлі доводимо до кипіння вершки, солимо їх, а потім додаємо в киплячі вершки наш картопля. Зменшуємо вогонь і варимо картоплю в киплячих вершках близько 5 хвилин.
картопляний гратен - фото крок 3
Поки картопля вариться в вершках, на крупній тертці натираємо сир.
картопляний гратен - фото крок 4
Знімаємо з вогню вершки з картоплею, і тут настає кульмінаційний момент. Беремо підходить за розміром жаростійку посуд і викладаємо в неї шарами: шар картоплі, тоненький шар сиру, картопля, сир, і так далі. На самому верху повинна бути картопля - інакше верхній сир відразу ж стопиться. Коли всі шари вже зроблені, заливаємо все це справа кипіла вершками. Потім накриваємо нашу форму фольгою і відправляємо в духовку, нагрітий до 180 градусів, з 15 хвилин. Потім дістаємо блюдо, знімаємо фольгу, посипаємо зверху тертим сиром і гарячим подаємо до столу.
картопляний гратен - фото крок 5
При бажанні картопляний гратен можна їсти сам по собі, зі сметаною або овочами, але найкраще його використовувати як гарнір до якого-небудь м'ясної страви.

Схожі рецепти