Картопляні зрази в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати картопляні зрази в духовці можна за дві години. За таким же рецептом вони прекрасно смажаться на сковороді і виходять не менш смачними. Начинкою можуть бути будь-які інгредієнти на ваш смак.
Якщо не знаєте, ніж побалувати своїх домашніх і навіть дорогих гостей, картопляні зрази в духовці вам на допомогу! Готуються вони за таким же принципом, як і на сковороді. Начинкою в таких зраз можуть бути гриби, курка, сир, шинка і багато іншого. Довіряйте своїм смаком і не бійтеся експериментувати: додавайте все те, з чим поєднується картопля.
- Картопля - 4-5 штук
- Окіст курячий - 2 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Сіль і перець - За смаком
1. Для початку нам потрібно приготувати заготовки: відварюємо картопля (можна варити його в мундирі, а можна - очищений), окремо варимо курячі стегенця. Даємо нашим інгредієнтів охолонути, потім приступаємо до приготування зраз.
2. Нарізаємо куряче м'ясо і обсмажуємо його на рослинному або вершковому маслі разом з нашаткованим дрібно цибулею.
3. Остиглий картопля слід натерти на тертці, а краще пропустити його через м'ясорубку. До нього потрібно додати яйця, посолити і приправити за смаком, після чого добре все перемішайте. Тепер кладемо частину на поверхню (мокрими руками, щоб картопля не прилипав), в середину кладемо трохи начинки, zaleplivaem кінець, формуючи, як звичайну котлету.
4. Викладаємо зрази на деко (я попередньо простягається його пергаментним папером і змащую маслом), відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
5. Щоб зрази були красивими та рум'яними, я перед відправкою в духовку змащую їх жовтком. Подавати їх, безумовно, краще в гарячому вигляді разом зі сметаною.