Рецепт Картопляні зрази в духовці фото

Картопляні зрази в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Зрази
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготувати картопляні зрази в духовці можна за дві години. За таким же рецептом вони прекрасно смажаться на сковороді і виходять не менш смачними. Начинкою можуть бути будь-які інгредієнти на ваш смак.

Опис приготування:

Якщо не знаєте, ніж побалувати своїх домашніх і навіть дорогих гостей, картопляні зрази в духовці вам на допомогу! Готуються вони за таким же принципом, як і на сковороді. Начинкою в таких зраз можуть бути гриби, курка, сир, шинка і багато іншого. Довіряйте своїм смаком і не бійтеся експериментувати: додавайте все те, з чим поєднується картопля.

  • Картопля - 4-5 штук
  • Окіст курячий - 2 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Яйця - 3 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
картопляні зрази в духовці - фото крок 1
1. Для початку нам потрібно приготувати заготовки: відварюємо картопля (можна варити його в мундирі, а можна - очищений), окремо варимо курячі стегенця. Даємо нашим інгредієнтів охолонути, потім приступаємо до приготування зраз.
картопляні зрази в духовці - фото крок 2
2. Нарізаємо куряче м'ясо і обсмажуємо його на рослинному або вершковому маслі разом з нашаткованим дрібно цибулею.
картопляні зрази в духовці - фото крок 3
3. Остиглий картопля слід натерти на тертці, а краще пропустити його через м'ясорубку. До нього потрібно додати яйця, посолити і приправити за смаком, після чого добре все перемішайте. Тепер кладемо частину на поверхню (мокрими руками, щоб картопля не прилипав), в середину кладемо трохи начинки, zaleplivaem кінець, формуючи, як звичайну котлету.
картопляні зрази в духовці - фото крок 4
4. Викладаємо зрази на деко (я попередньо простягається його пергаментним папером і змащую маслом), відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
картопляні зрази в духовці - фото крок 5
5. Щоб зрази були красивими та рум'яними, я перед відправкою в духовку змащую їх жовтком. Подавати їх, безумовно, краще в гарячому вигляді разом зі сметаною.

Схожі рецепти