Рецепт Картопляні рулетики з м'ясом фото

Картопляні рулетики з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в тесті , Рулети
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всім відомо, що картопля з м'ясом прекрасно поєднується. Тут пропоную ще один варіант цього поєднання і розповідаю, як приготувати картопляні рулетики з м'ясом - ситне і оригінальне блюдо.

Опис приготування:

Коли рулети будуть готові, вони придбають приємну золотисту скориночку. Подавати страву краще гарячим, із зеленню і сметаною.

Для начинки замість фаршу можна використовувати дрібно нарубані м'ясо. Але в цьому випадку його потрібно попередньо трохи обсмажити.


  • Картопля - 600 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Крохмаль - 50 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Панірувальні сухарі - 20 грам
  • Фарш м'ясний - 200 грам (свинячий, яловичий або 50/50)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець, паприка червона - За смаком
  • Зелень - 1 пучок (петрушка або кріп)
картопляні рулетики з м'ясом - фото крок 1
Для початку потрібно приготувати картопляне пюре, яке послужить основою для тесту. Очистіть картопля, наріжте його і відваріть до готовності. За допомогою толкушки розімніть картоплю до стану пюре, додавши трохи молока.
картопляні рулетики з м'ясом - фото крок 2
Коли пюре охолоне, потрібно додати до нього крохмаль і 1 яйце і все добре перемішати. Потім почніть вводити в тісто борошно. Воно повинно вийти крутим, щоб його можна було розкатати. Готове тісто скачайте в ковбаску товщиною близько 5 см і наріжте шматочками.
картопляні рулетики з м'ясом - фото крок 3
Тепер прийшов час зайнятися начинкою. До фаршу додайте дрібно посічену зелень, дрібно нарізану цибулю, а також два відварених круто і дрібно нарізаних яєчних білка. Посоліть і поперчіть за смаком. Все це добре перемішайте.
картопляні рулетики з м'ясом - фото крок 4
Шматочки нарізаного тесту розкачайте в невеликі кружечки. На робочу поверхню і качалку періодично насипайте борошно щоб тісто не прилипало. На кружечки викладіть по столовій ложці начинки і загорніть рулетик. Рулети обваляйте в панірувальних сухарях, зверху насипте трохи паприки. Викладіть їх на деко, змащений олією.
картопляні рулетики з м'ясом - фото крок 5
Випікати блюдо потрібно в духовці, розігрітій до 200 градусів, близько 35 хвилин.

Схожі рецепти