Картопляні рулетики з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що картопля з м'ясом прекрасно поєднується. Тут пропоную ще один варіант цього поєднання і розповідаю, як приготувати картопляні рулетики з м'ясом - ситне і оригінальне блюдо.
Коли рулети будуть готові, вони придбають приємну золотисту скориночку. Подавати страву краще гарячим, із зеленню і сметаною.
Для начинки замість фаршу можна використовувати дрібно нарубані м'ясо. Але в цьому випадку його потрібно попередньо трохи обсмажити.
- Картопля - 600 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Крохмаль - 50 грам
- Борошно - 200 грам
- Панірувальні сухарі - 20 грам
- Фарш м'ясний - 200 грам (свинячий, яловичий або 50/50)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, паприка червона - За смаком
- Зелень - 1 пучок (петрушка або кріп)
Для початку потрібно приготувати картопляне пюре, яке послужить основою для тесту. Очистіть картопля, наріжте його і відваріть до готовності. За допомогою толкушки розімніть картоплю до стану пюре, додавши трохи молока.
Коли пюре охолоне, потрібно додати до нього крохмаль і 1 яйце і все добре перемішати. Потім почніть вводити в тісто борошно. Воно повинно вийти крутим, щоб його можна було розкатати. Готове тісто скачайте в ковбаску товщиною близько 5 см і наріжте шматочками.
Тепер прийшов час зайнятися начинкою. До фаршу додайте дрібно посічену зелень, дрібно нарізану цибулю, а також два відварених круто і дрібно нарізаних яєчних білка. Посоліть і поперчіть за смаком. Все це добре перемішайте.
Шматочки нарізаного тесту розкачайте в невеликі кружечки. На робочу поверхню і качалку періодично насипайте борошно щоб тісто не прилипало. На кружечки викладіть по столовій ложці начинки і загорніть рулетик. Рулети обваляйте в панірувальних сухарях, зверху насипте трохи паприки. Викладіть їх на деко, змащений олією.
Випікати блюдо потрібно в духовці, розігрітій до 200 градусів, близько 35 хвилин.