Картопляні деруни
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні деруни - відмінне блюдо для суботнього або недільного обіду. Ця страва - дуже ситне, до того ж, воно зігріє вас в негоду. Деруни подають зі сметаною, солоними овочами, сьомгою.
Як приготувати картопляні деруни?
1. Картоплю промийте і почистіть.
2. Натріть картоплю на тертці. Найкраще - електричної або в комбайні з насадкою-теркою. Відіжміть руками терту картоплю.
3. У миску з картоплею додайте сіль, перець, подрібнену зелень (по бажанню, підійде петрушка, укром, пір'ячко зеленої цибулі). Перемішайте. Вбийте яйце. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Якщо бажаєте, додайте тертий ріпчаста цибуля.
4. У сковороду влийте олію, включите середньо-високий вогонь. Викладіть ложкою в сковороду три-чотири деруна. Смажте деруни з кожного боку по 3-4 хвилини. Потім картопляні деруни викладайте на застелену паперовими рушниками тарілку. Вона вбере зайву олію. Пере рлдачей рушники приберіть або перекладіть деруни на іншу тарілку.
5. Смажте деруни, по необхідності підливаючи в сковороду масло.
Картопляні деруни готові!
Подавайте зі сметаною, вершковим маслом, солоними або маринованими овочами, нарізаної шматочками сьомгою, білими соусами.
Смачного!
- Картопля - 7-9 штук
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Яйця - 1-2 штук
- Зелень свіжа - За смаком
- Масло рослинне - 1/2-3/4 склянки
- Сіль, чорний перець - - За смаком
1. Картоплю промийте і почистіть.
2. Натріть картоплю на тертці. Найкраще - електричної або в комбайні з насадкою-теркою. Відіжміть руками терту картоплю.
3. У миску з картоплею додайте сіль, перець, подрібнену зелень (по бажанню, підійде петрушка, укром, пір'ячко зеленої цибулі). Перемішайте. Вбийте яйце. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Якщо бажаєте, додайте тертий ріпчаста цибуля.
4. У сковороду влийте олію, включите середньо-високий вогонь. Викладіть ложкою в сковороду три-чотири деруна. Смажте деруни з кожного боку по 3-4 хвилини. Потім картопляні деруни викладайте на застелену паперовими рушниками тарілку. Вона вбере зайву олію. Пере рлдачей рушники приберіть або перекладіть деруни на іншу тарілку.
5. Смажте деруни, по необхідності підливаючи в сковороду масло.
Картопляні деруни готові!
Подавайте зі сметаною, вершковим маслом, солоними або маринованими овочами, нарізаної шматочками сьомгою, білими соусами.
Смачного!