Рецепт Картопляні деруни фото

Картопляні деруни
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Яйця
Вегетаріанське харчування , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Картопляні деруни - відмінне блюдо для суботнього або недільного обіду. Ця страва - дуже ситне, до того ж, воно зігріє вас в негоду. Деруни подають зі сметаною, солоними овочами, сьомгою.

Опис приготування:

Як приготувати картопляні деруни?

1. Картоплю промийте і почистіть.

2. Натріть картоплю на тертці. Найкраще - електричної або в комбайні з насадкою-теркою. Відіжміть руками терту картоплю.

3. У миску з картоплею додайте сіль, перець, подрібнену зелень (по бажанню, підійде петрушка, укром, пір'ячко зеленої цибулі). Перемішайте. Вбийте яйце. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Якщо бажаєте, додайте тертий ріпчаста цибуля.

4. У сковороду влийте олію, включите середньо-високий вогонь. Викладіть ложкою в сковороду три-чотири деруна. Смажте деруни з кожного боку по 3-4 хвилини. Потім картопляні деруни викладайте на застелену паперовими рушниками тарілку. Вона вбере зайву олію. Пере рлдачей рушники приберіть або перекладіть деруни на іншу тарілку.

5. Смажте деруни, по необхідності підливаючи в сковороду масло.

Картопляні деруни готові!

Подавайте зі сметаною, вершковим маслом, солоними або маринованими овочами, нарізаної шматочками сьомгою, білими соусами.

Смачного!


  • Картопля - 7-9 штук
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
  • Яйця - 1-2 штук
  • Зелень свіжа - За смаком
  • Масло рослинне - 1/2-3/4 склянки
  • Сіль, чорний перець - - За смаком
Як приготувати картопляні деруни?

1. Картоплю промийте і почистіть.

2. Натріть картоплю на тертці. Найкраще - електричної або в комбайні з насадкою-теркою. Відіжміть руками терту картоплю.

3. У миску з картоплею додайте сіль, перець, подрібнену зелень (по бажанню, підійде петрушка, укром, пір'ячко зеленої цибулі). Перемішайте. Вбийте яйце. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Якщо бажаєте, додайте тертий ріпчаста цибуля.

4. У сковороду влийте олію, включите середньо-високий вогонь. Викладіть ложкою в сковороду три-чотири деруна. Смажте деруни з кожного боку по 3-4 хвилини. Потім картопляні деруни викладайте на застелену паперовими рушниками тарілку. Вона вбере зайву олію. Пере рлдачей рушники приберіть або перекладіть деруни на іншу тарілку.

5. Смажте деруни, по необхідності підливаючи в сковороду масло.

Картопляні деруни готові!

Подавайте зі сметаною, вершковим маслом, солоними або маринованими овочами, нарізаної шматочками сьомгою, білими соусами.

Смачного!

Схожі рецепти