Рецепт Картопляні деруни з манкою фото

Картопляні деруни з манкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 40 хв.

Деруни - одна з найсмачніших і найпростіших в приготуванні страв. Головне правило - це хрустка скоринка. Ділимося рецептом, як приготувати картопляні деруни з манкою. Запам'ятовуйте і пробуйте.

Опис приготування:

Деруни можна готувати з додаванням будь-яких овочів, наприклад, морква, кабачків, селери і інших. Зазвичай їх подають зі сметанним соусом (можна додати зелень і часник), з томатним соусом, сиром або сальсою. Блюдо виходить просмажене і дуже ніжне всередині, а зовні золотисте і з рум'яною скоринкою, приступаємо до приготування.

  • Картопля - 7-8 штук
  • Манька - 100 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для обсмажування дерунів)
  • Крем - За смаком
картопляні деруни з манкою - фото крок 1
1. Картопля очищаємо, промиваємо і трьом на тертці або пропускаємо через м'ясорубку.
картопляні деруни з манкою - фото крок 2
2. До картоплі додаємо яйце, сіль, перець і цукор.
картопляні деруни з манкою - фото крок 3
3. Ретельно перемішуємо масу і додаємо манну крупу, після чого знову перемішуємо - тісто готове.
картопляні деруни з манкою - фото крок 4
4. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо рослинне масло і ложкою викладаємо картопляну масу.
картопляні деруни з манкою - фото крок 5
5. Готуються деруни дуже швидко, стежимо, щоб не пригоріли. Обсмажуємо з обох сторін, відкидаємо їх на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир, і подаємо до столу зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти