Картопляні деруни з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Деруни - одна з найсмачніших і найпростіших в приготуванні страв. Головне правило - це хрустка скоринка. Ділимося рецептом, як приготувати картопляні деруни з манкою. Запам'ятовуйте і пробуйте.
Деруни можна готувати з додаванням будь-яких овочів, наприклад, морква, кабачків, селери і інших. Зазвичай їх подають зі сметанним соусом (можна додати зелень і часник), з томатним соусом, сиром або сальсою. Блюдо виходить просмажене і дуже ніжне всередині, а зовні золотисте і з рум'яною скоринкою, приступаємо до приготування.
- Картопля - 7-8 штук
- Манька - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для обсмажування дерунів)
- Крем - За смаком
1. Картопля очищаємо, промиваємо і трьом на тертці або пропускаємо через м'ясорубку.
2. До картоплі додаємо яйце, сіль, перець і цукор.
3. Ретельно перемішуємо масу і додаємо манну крупу, після чого знову перемішуємо - тісто готове.
4. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо рослинне масло і ложкою викладаємо картопляну масу.
5. Готуються деруни дуже швидко, стежимо, щоб не пригоріли. Обсмажуємо з обох сторін, відкидаємо їх на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир, і подаємо до столу зі сметаною. Смачного!