Картопляні деруни в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Готувати деруни в мультиварці - одне задоволення. Вони не пригоряють і легко перевертаються, не доставляючи клопоту в процесі приготування. Дерунами з апетитною скоринкою, не соромно пригощати і друзів.
Кожна господиня готує картопляні деруни за своїм фірязикам рецептом. Таких рецептів дуже багато: традиційні деруни або з додаванням овочів, з фаршем або грибами. Сьогодні я хочу поділитися своїм рецептом дерунів, які ми будемо готувати в мультиварці. Адже бувають моменти, коли крім як в мультиварці їжу приготувати нема на чому. За допомогою мультиварки деруни виходять не такими жирними, та й готувати їх набагато легше. А рецепт приготування картопляних дерунів в мультиварці зовсім простий.
- Картопля - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Спеції - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків (або щіпку сухого)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Почистимо цибулю і картоплю. Потім картопля натерти на крупній тертці, цибуля - на дрібній.
Далі додаємо до овочів спеції, сіль, часник, пропущений через чеснокодавку, і перець.
Добре перемішуємо і додаємо яйце і борошно. Ще раз перемішуємо, включаємо мультиварку в режим "жарка" . Додаємо рослинне масло і чекаємо, поки чаша мультиварки нагріється.
Потім ложкою викладаємо тісто, смажимо близько 8 хвилин з одного боку. Перевертаємо і закриваємо кришку на 10 хвилин. Готові деруни подавайте зі сметаною або з іншим ССУ.