Картопляне пюре з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишилося картопляне пюре або ви хочете приготувати обід на швидку руку, картопляне пюре з фаршем стане справжнім відкриттям. У духовці страва запікається всього 30 хвилин.
Просто, швидко і недорого! Таке картопляне пюре з фаршем у вигляді запіканки сподобається кожному. Готується це блюдо на основі картопляного пюре, фаршу і сиру. При бажанні можна додати овочі, наприклад - помідори або болгарський перець, а також зелень.
- Картопля - 5-6 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Сир - 150 грам
- Вершки або жирне молоко - 150 мілілітрів
1. Простий і нехитрий рецепт приготування запіканки. Її можна готувати з пюре, а можна з нарізаного часточками картоплі. Перший варіант найбільш частіше зустрічається серед кулінарних рецептів. Отже, для початку слід відварити картоплю.
2. Потім потрібно потовкти його з додаванням молока або вершків, а також з вершковим маслом. Стан не повинно бути рідким. Пюре в результаті повинно вийти просто пишним.
3. Поки пюре не застигло, викладаємо його в змащене деко. Якщо у вас залишилося вже готове пюре після свята, наприклад, то розігрійте його в мікрохвильовій печі і додайте трохи молока, після чого збийте і також викладайте на деко або в форму для запікання.
4. Зверху викладаємо фарш (я використовую яловичий з додаванням свинини). Обсмажте його до готовності (можна разом з ріпчастою цибулею, так запіканка вийде ще смачніше).
5. Потім посипаємо сиром - і можна знову "закрити" картопляним пюре, а можна залишити сир, в результаті чого вийде сирна шапочка.
6. Відправляємо нашу запіканку в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо при температурі 180 градусів близько 25-30 хвилин. Після цього даємо їй трохи охолонути, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.