Картопля з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Особисто я просто обожнюю запікати будь-які страви з печерицями, - аромат потім стоїть на всю кухню! ось, наприклад, рецепт приготування картоплі з печерицями. Це - ситне, просте і доступне блюдо!
Якщо перед вами стоїть питання, чим би пригостити гостей, пропоную дізнатися, як приготувати картоплю з печерицями, блюдо виходить вишуканим, з карколомним ароматом, і при цьому - універсальним і доступним, адже печериці зараз продаються в будь-якому супермаркеті за цілком прийнятну суму. Так що не відкладайте підготовку!
1. Цибуля, картопля і гриби гарненько промиваємо і чистимо.
2. Цибуля подрібнюємо як вам зручно, картопля нарізаємо дуже тоненькими кружальцями, а гриби, навпаки, можна всього лише розрізати на 2-3 частини кожен печериця.
3. Викладаємо у форму для запікання на саме дно картопля. Солимо, перчим, додаємо приправи, і викладаємо зверху шар грибів.
4. Гриби теж, по бажанню, солимо, і викладаємо шар цибулі.
5. Сир тремо на крупній тертці, або ж нарізаємо дуже тоненькими пластинками. Рівномірно викладаємо на самий верх страви.
6. Запікаємо півгодини, після чого перевіряємо на готовність, і можна подавати!
Звичайно ж, в деяких духовках час приготування може бути і більше, і менше, у мене, наприклад, старий агрегат, в якому знизу часто страви пригоряють, тому я ще завжди на дно форми додаю масло, або ж застилаю форму папером для запікання. Так що враховуйте і цей фактор! хай щастить!
- Картопля - 500 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Цибуля, картопля і гриби гарненько промиваємо і чистимо.
2. Цибуля подрібнюємо як вам зручно, картопля нарізаємо дуже тоненькими кружальцями, а гриби, навпаки, можна всього лише розрізати на 2-3 частини кожен печериця.
3. Викладаємо у форму для запікання на саме дно картопля. Солимо, перчим, додаємо приправи, і викладаємо зверху шар грибів.
4. Гриби теж, по бажанню, солимо, і викладаємо шар цибулі.
5. Сир тремо на крупній тертці, або ж нарізаємо дуже тоненькими пластинками. Рівномірно викладаємо на самий верх страви.
6. Запікаємо півгодини, після чого перевіряємо на готовність, і можна подавати!
Звичайно ж, в деяких духовках час приготування може бути і більше, і менше, у мене, наприклад, старий агрегат, в якому знизу часто страви пригоряють, тому я ще завжди на дно форми додаю масло, або ж застилаю форму папером для запікання. Так що враховуйте і цей фактор! хай щастить!