Картопля з печерицями в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати таку страву може кожен. Головне - правильно зрозуміти принцип приготування. А все дуже просто, і я розповім, як приготувати картоплю з печерицями в духовці.
Готову картоплю дуже нагадує рецепт картоплі Дофіне, але трохи інший за складом і процесу приготування. Смачний і досить простий варіант сімейного обіду або вечері.
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 200 грам
- Вершки 10% - 300 мілілітрів
- Крем - 200 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сир твердий - 200 грам
Для приготування картоплі з печерицями в духовці потрібно ріпчасту цибулю нарізати кубиками.
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Додайте нарізані печериці, обсмажте все разом. Печериці у мене заморожені, але можна взяти і свіжі.
Форму для запікання потрібно змастити маслом. Викладіть тонко нарізаний сиру картоплю кружечками в один шар. Картопля дійсно потрібно нарізати тонко, інакше при запіканні він не приготується і залишиться сирим.
Обсмажені гриби розділіть на 2 частини. Викладіть 1/2 частини грибів на картоплю. Посоліть і поперчіть все відразу.
Накрийте шар грибів новим шаром картоплі. Знову викладіть гриби і закрийте картоплею. Тепер змішайте 10% вершки (250-300 мл.) з 3-4 ст. Ложками сметани. Додайте сіль і спеції за смаком.
Вилийте масу на картоплю.
Натріть на крупній тертці сир. Посипте їм картопля. Форму закрийте кришкою. Запікайте в духовці не менше 1 години до готовності.
Запікати картоплю в духовці можна і при 180 і в 220 градусах. Особливого значення це не має, але час приготування буде різним.