Картопля в кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Легке в приготуванні і ароматне блюдо з картоплі. Для запікання жирність кефіру роль відіграє: краще вибрати кефір жирний.
Ріжемо тонко картопля, цибуля, часник і зелень. Все змішуємо з кефіром і спеціями і запікаємо. Готово!
- Картопля - 600-700 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сир твердий - За смаком (по бажанню)
Підготуємо продукти.
Очищені і вимиті овочі потрібно дрібно порізати. Зелень - просто "порубати" ножем.
Очистіть картопля і поріжте його тонкими кружечками або напівкружечками.
Складіть все у глибоку посудину. Додайте сіль, спеції. Перемішайте.
Додайте кефір.
Візьміть вогнетривку форму. Змастіть будь-яким жиром і викладіть картоплю з кефіром. Розрівняйте ложкою. Надішліть в гарячу духовку на 40 хвилин, температура 180-200 градусів.
Картопля в кефірі готова! приємного!