Грудка в кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне, дуже ніжне блюдо, яке припаде до смаку як дорослим, так і малюкам. Йдеться про рецепт приготування грудки в кефірі в духовці. М'ясо виходить ароматним і дуже апетитним.
Цей простий рецепт грудки в кефірі в духовці не містить ні краплі олії або додаткового жиру. Завдяки спецій, смак страви можна варіювати від пряного до гострого, наприклад. Відмінний варіант обіду або вечері для всієї родини без зайвого клопоту.
- Грудка - 0.5 кілограма
- Кефір - 1 Склянка (можна трохи менше)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Курячі грудки вимийте як слід під проточною водою, а потім обсушити паперовим рушником. При необхідності видаліть каркас, залишивши філе. Наріжте середніми шматочками (втім, запікати грудки можна цілком або навіть дрібними кубиками, тоді час, витрачений на цей простий рецепт грудки в кефірі в духовці буде трохи іншим).
2. Викладіть в глибоку миску. Додайте сіль, перець і інші спеції за смаком. Відмінно підійде для цієї страви паприка, пекучий перець, куркума, базилік, а також інші сушені або свіжі трави.
3. Перемішайте все акуратно. Часник очистіть і наріжте дрібними кубиками (або пропустіть через прес). Додайте до грудях. Влийте кефір, ще раз перемішайте. Залиште курочку маринуватися мінімум на 30 хвилин. Ідеальний варіант - це дати постояти близько 2 годин.
4. Після підготуйте жароміцних форму. Акуратно перекладіть грудки. Вилийте зверху кефірний маринад. Надішліть в розігріту духовку, запікайте мінімум 30 хвилин при середній температурі. Потім температуру можна трохи збільшити і таким чином підрум'янити верх (або скористатися грилем, наприклад).
5. Ось і весь нескладний варіант, як приготувати грудку в кефірі в духовці. Подавати до столу страву можна з овочами або гарнірами до смаку. Смачного!