Булочки на кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Мені дуже подобається готувати різну випічку: пироги, булочки, пиріжки та інше. Якщо є час, то роблю дріжджову випічку на кефірі. Тут розповім вам, як приготувати булочки на кефірі в духовці.
Звичайні булочки можна урізноманітнити різними спеціями і начинками, в цей раз використовував суміш кориці і цукрового піску, що надає випічці не тільки смаку, але і з насолодою аромату. Булочки і на наступний день будуть м'якими, повітряними, тому можна спекти їх про запас і подати до столу, розігрів у мікрохвильовій печі або холодними.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
1. Кефір переливаю в миску і підігрівають в мікрохвильовій печі до кімнатної температури, всипав дріжджі і перемішую.
2. Додаю в миску 1 столову ложку цукру і сіль, перемішую до розчинення.
3. Наливаю до рідких інгредієнтів соняшникову олію, завдяки якому випічка буде більш еластичною.
4. Борошно заздалегідь просівають і всипав її в миску.
5. Замішую тісто, потім накриваю його рушником і залишаю на 60 хвилин, щоб воно збільшилося.
6. Готове тісто поділяю на невеликі шматочки (у мене їх 14 штук).
7. Розкочую все шматочки прямокутною формою і змащую вершковим маслом, посипаю корицею, цукром, потім повертаю трубочкою і зав'язую її вузликом.
8. Викладаю булочки на деко з пергаментом, накриваю їх рушником і залишаю на 20 хвилин.
9. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 30 хвилин, після цього подаю їх.