Капуста, маринована з буряком в банку
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста з буряком - дуже проста закуска, і приготувати її зможе навіть починаюча господиня, не має великого досвіду в кулінарії. А готову страву призведе в захват будь-яких гостей.
Щоб отримати капусту незвичайного кольору і приємного смаку, при її приготуванні використовують різні овочі і спеції. Щоб капуста придбала приємний бордово-фіолетовий колір, сучасні господині додають буряк, а серед спецій віддають перевагу часнику і лаврового листа. Ось сьогодні хочу розповісти, як приготувати капусту, мариновану з буряком в банках. Це досить простий рецепт, по якому капуста готова до вживання вже через 2-3 дня, а можна також простерилізувати і закрити металевими кришками на зиму. Якщо ви будете заготовляти капусту про запас, то беріть пізні сорти. Листя більш щільні і тверді, і при тривалому зберіганні скибочки капусти будуть хрусткими. Це відмінна закуска, яка урізноманітнює ваше повсякденне меню, а також відмінно підійде для святкового столу.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Буряк - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Лавровий лист - 4 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр