Рецепт Капуста, маринована з буряком в банку фото

Капуста, маринована з буряком в банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Маринована капуста з буряком - дуже проста закуска, і приготувати її зможе навіть починаюча господиня, не має великого досвіду в кулінарії. А готову страву призведе в захват будь-яких гостей.

Опис приготування:

Щоб отримати капусту незвичайного кольору і приємного смаку, при її приготуванні використовують різні овочі і спеції. Щоб капуста придбала приємний бордово-фіолетовий колір, сучасні господині додають буряк, а серед спецій віддають перевагу часнику і лаврового листа. Ось сьогодні хочу розповісти, як приготувати капусту, мариновану з буряком в банках. Це досить простий рецепт, по якому капуста готова до вживання вже через 2-3 дня, а можна також простерилізувати і закрити металевими кришками на зиму. Якщо ви будете заготовляти капусту про запас, то беріть пізні сорти. Листя більш щільні і тверді, і при тривалому зберіганні скибочки капусти будуть хрусткими. Це відмінна закуска, яка урізноманітнює ваше повсякденне меню, а також відмінно підійде для святкового столу.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Буряк - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Оцет - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
капуста, маринована з буряком в банку - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть буряк від шкірки, а капусту звільніть від верхнього листя. Обполосніть овочі під проточною водою.
капуста, маринована з буряком в банку - фото крок 2
Буряк поріжте досить великими брусочками, приблизно по півсантиметра товщиною.
капуста, маринована з буряком в банку - фото крок 3
Капусту дрібно наріжте за допомогою спеціальної терки (або використовуйте для цього ніж).
капуста, маринована з буряком в банку - фото крок 4
У чисті, бажано - стерилізовані банки (у мене об'ємом 0, 5 L) складіть капусту, гарненько утрамбуйте її рукою. Потім в кожну банку покладіть по два лаврові листки.
капуста, маринована з буряком в банку - фото крок 5
Зверху на шар капусти покладіть подрібнений часник і брусочки буряка. Банку повинна бути повністю заповнена.
капуста, маринована з буряком в банку - фото крок 6
Тим часом приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, поставте її на вогонь. Додайте сіль, цукор і прокип'ятіть декілька хвилин. Приберіть з вогню і влийте оцет. Гарячим маринадом залийте капусту з буряком, накрийте капроновими кришками. Залиште при кімнатній температурі на 2 дня, щоб капуста проквасілась. Потім приберіть в холодильник для зберігання. Капуста, маринована з буряком в банку, готова.

Схожі рецепти