Кабачкова ікра на зиму з обжаркой
(покроковий рецепт з фото)
Взимку так хочеться насолодитися домашніми овочами! У нашому кліматі така можливість надається вкрай рідко, тому на допомогу приходить кабачкова ікра. Смачна паста буквально тане в роті.
Як приготувати кабачкову ікру на зиму з обжаркой:
1.Підготуйте необхідні овочі, їх потрібно помити і очистити. Кабачки і помідори нарізаються кубиками, цибуля - півкільцями, а морква натирається на тертці.
2. Обсмажте в рослинному маслі окремо. До речі, кабачки повинні стати прозорими, а цибуля - м'яким з золотистим відтінком. Все змішайте, подрібніть блендером до стану пюре. Можна відразу в сковороді, якщо вона досить глибока.
3.Додайте сіль і цукор. Час гасіння на невеликому вогні - 40-45 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте чайну ложку оцтової есенції. Так кабачкова ікра буде довго зберігатися в банках.
4. У заздалегідь простерилізовані банки викладіть гарячу кабачкову ікру. Зачекайте, поки вони охолонуть при комфортній кімнатній температурі. Далі готова закуска може зберігатися в холодильнику. Смачного!
- Кабачок - 1, 5 кілограма
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кг Кілограма
- Морква - 0, 5 кілограма
- Сіль - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Оцет 70% - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
1.Підготуйте необхідні овочі, їх потрібно помити і очистити. Кабачки і помідори нарізаються кубиками, цибуля - півкільцями, а морква натирається на тертці.
2. Обсмажте в рослинному маслі окремо. До речі, кабачки повинні стати прозорими, а цибуля - м'яким з золотистим відтінком. Все змішайте, подрібніть блендером до стану пюре. Можна відразу в сковороді, якщо вона досить глибока.
3.Додайте сіль і цукор. Час гасіння на невеликому вогні - 40-45 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте чайну ложку оцтової есенції. Так кабачкова ікра буде довго зберігатися в банках.
4. У заздалегідь простерилізовані банки викладіть гарячу кабачкову ікру. Зачекайте, поки вони охолонуть при комфортній кімнатній температурі. Далі готова закуска може зберігатися в холодильнику. Смачного!