Рецепт Кабачкова ікра на зиму з обжаркой фото

Кабачкова ікра на зиму з обжаркой
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Взимку так хочеться насолодитися домашніми овочами! У нашому кліматі така можливість надається вкрай рідко, тому на допомогу приходить кабачкова ікра. Смачна паста буквально тане в роті.

Як приготувати кабачкову ікру на зиму з обжаркой:

1.Підготуйте необхідні овочі, їх потрібно помити і очистити. Кабачки і помідори нарізаються кубиками, цибуля - півкільцями, а морква натирається на тертці.

2. Обсмажте в рослинному маслі окремо. До речі, кабачки повинні стати прозорими, а цибуля - м'яким з золотистим відтінком. Все змішайте, подрібніть блендером до стану пюре. Можна відразу в сковороді, якщо вона досить глибока.

3.Додайте сіль і цукор. Час гасіння на невеликому вогні - 40-45 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте чайну ложку оцтової есенції. Так кабачкова ікра буде довго зберігатися в банках.

4. У заздалегідь простерилізовані банки викладіть гарячу кабачкову ікру. Зачекайте, поки вони охолонуть при комфортній кімнатній температурі. Далі готова закуска може зберігатися в холодильнику. Смачного!


  • Кабачок - 1, 5 кілограма
  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 кг Кілограма
  • Морква - 0, 5 кілограма
  • Сіль - 2, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Оцет 70% - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
Як приготувати кабачкову ікру на зиму з обжаркой:

1.Підготуйте необхідні овочі, їх потрібно помити і очистити. Кабачки і помідори нарізаються кубиками, цибуля - півкільцями, а морква натирається на тертці.

2. Обсмажте в рослинному маслі окремо. До речі, кабачки повинні стати прозорими, а цибуля - м'яким з золотистим відтінком. Все змішайте, подрібніть блендером до стану пюре. Можна відразу в сковороді, якщо вона досить глибока.

3.Додайте сіль і цукор. Час гасіння на невеликому вогні - 40-45 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте чайну ложку оцтової есенції. Так кабачкова ікра буде довго зберігатися в банках.

4. У заздалегідь простерилізовані банки викладіть гарячу кабачкову ікру. Зачекайте, поки вони охолонуть при комфортній кімнатній температурі. Далі готова закуска може зберігатися в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти