Кабачкова ікра без обсмажування
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати кабачкову ікру без обсмажування. Я використовую для цього мультиварку, що дуже зручно. Там гасяться всі інгредієнти, після чого подрібнюються блендером і закочуються.
Як відомо, в кабачкової ікри міститься максимум корисних властивостей, оскільки приготовлена вона тільки з овочів. Щоб скоротити час на приготування можна скористатися "розумної" технікою. В даному випадку - це мультиварка, яка приготує таку ікру дуже швидко (за один час).
- Кабачок - 3 штук
- Морква - 2 штуки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль і перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Помідори - 2-3 штук
1. Спершу підготуємо необхідні інгредієнти. Вимийте овочі, очистіть і наріжте не крупніше кабачок, перець, помідори, цибуля, часник. Морква потріть на тертці.
2. У чашу мультиварки закладаємо нарізані цибулю і моркву, після чого додаємо приблизно 50 грам рослинного масла.
3. Додаємо нарізані кабачки і все перемішуємо. Вибираємо режим "плов" або "випічка" і включаємо агрегат.
4. Через деякий час (приблизно 20 хвилин) додаємо нарізані помідори і болгарський перець. Знову все перемішуємо і чекаємо закінчення роботи програми (у мене був обраний режим "плов" з 60 хвилин). Солимо і приправляємо за смаком.
5. Коли мультиварка вимкнеться, даємо трохи постояти нашої ікрі, після чого подрібнюємо весь вміст чаші занурювальним блендером. Потім потрібно згасити ікру ще близько 10 хвилин і вже після можна її відправляти в стерилізовані банки.
6. Готову ікру можна їсти відразу, а можна закатати в баночки і відправити зимувати в комору.