Кабачкова ікра на зиму без обсмажування
(покроковий рецепт з фото)
З радістю пропоную Вам простий і дуже вдалий рецепт, який підкаже, як приготувати кабачкову ікру без обсмажування. Маса виходить надзвичайно ніжна і ароматна. Відмінна закуска на зиму.
Для того щоб приготувати ніжну кабачкову ікру без обсмажування, вам не потрібно багато часу. За кілька годин ви зможете зробити прекрасну ситну заготовку на зиму, яка обов'язково сподобається всім членам сім'ї.
Така ікра відмінно доповнює гарячі страви з овочів, а також страви з м'яса і риби. Це абсолютно універсальна закуска на всі випадки.
- Кабачки - 3 кілограма
- Морква - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Майонез - 200 грам
- Соус томатний - 250 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/4 склянки
- Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
- Перець горошком - 5-7 штук
- Прянощі - За смаком
Кабачки, морква і цибуля очистіть. Наріжте овочі так, щоб їх можна було пропустити через м'ясорубку. Шматочки повинні бути невеликими.
Скачала пропустіть через м'ясорубку моркву, потім кабачки і потім цибулю. Овочі складіть у каструлю, посипте сіллю і цукром, перемішайте і поставте на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшите і тушкуйте овочі, періодично помішуючи, протягом 2 годин.
Тепер прийшов час приправ і добавок. Покладіть в масу майонез, томатний соус, оцет, прянощі, перець горошком, все перемішайте. Варіть ікру ще півгодини.
Готову ікру розкладіть в попередньо простерилізовані банки і закатати. Переверніть їх догори дном і залиште так стояти півгодини для додаткової стерилізації. Зберігайте в холодному місці - і насолоджуйтеся кабачкової ікрою, коли забажаєте!