Кабачки, запечені з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Які ж смачні і соковиті виходять кабачки, запечені з фаршем! Мікс різних інгредієнтів дає незабутній аромат. До того ж, запіканка виходить дуже ситної.
Кількість порцій: 6
- Фарш свинячий - 500 грам
- Кабачки свіжі - 500 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук фіолетовий - 1 штука
- Перець болгарський червоний - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яйця курячі - 4 штуки
- Вершки - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
Ретельно промиваємо кабачки під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись кухонним ножем, видаляємо у овочів краю. Потім нарізаємо компоненти тонкими кружечками товщиною не більше 5 міліметрів. Подрібнені кабачки перекладаємо в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.
За допомогою ножа очищаємо цибулини від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо компоненти на обробну дошку і розрізаємо на дві частини. Кожну половинку тонко рубаємо півкільцями, намагаючись зберегти первісну форму. Подрібнену цибулю акуратно перекладаємо в вільну тарілку і переходимо до підготовки наступного інгредієнта.
Ретельно промиваємо болгарський перець під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа очищаємо компонент від хвостика і насіння. Тепер розрізаємо овоч на дві половинки і кожну подрібнюємо тонкими смужками. Дрібно рубаний перець пересипаємо в вільну тарілку.
Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, видаляємо місце, до якого кріпився хвостик. Тепер нарізаємо компоненти середніми по товщині кружечками і акуратно переміщаємо в чисту тарілку.
Скориставшись овощечисткой, видаляємо з картоплі шкірку. Потім ретельно промиваємо компонент під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Тим же підручним інструментом подрібнюємо бульби тонкими (округлої форми) пластинками і переміщаємо в вільну тарілку. Увага: якщо у вас не виходить порубати картопля овощечисткой, тоді можна скористатися гострим невеликим ножем.
Скориставшись теркою, подрібнюємо твердий сир прямо на обробній дошці. Відразу ж після цього перекладаємо стружку в чисту тарілку і обмотуємо харчовою плівкою, щоб компоненти не обвітрилася, поки ми будемо готувати продукти, що залишилися.
У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії і ставимо на середній вогонь. Коли вміст в ємності добре розігріється, викладаємо сюди м'ясний фарш. Час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо компонент протягом 5 хвилин. Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а в фарш за смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Ще раз все ретельно перемішуємо підручним інструментом і на час залишаємо осторонь остигати до теплого стану.
За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки з білками виливаємо в маленьку миску. Додаємо сюди ж дрібку солі і вершки або сметану. Скориставшись ручним віночком, збиваємо всі інгредієнти до тих пір, поки з них не вийде однорідна маса.
Усе, доливання готовий, тому можна приступати до формування запіканки.
Дно і стінки форми для запікання змащуємо шматочком вершкового масла. Тепер першим шаром викладаємо 1/2 частина кружечків кабачків і посипаємо невеликою кількістю тертого твердого сиру. Зверху розміщуємо півкільця цибулі. Третім і четвертим шаром викладаємо в ємність смужки болгарського перцю і кружечки помідорів. Знову покриваємо всі невеликою кількістю сиру так, щоб він ще залишився для верху запіканки. Тепер викладаємо сюди тонкі пластинки картоплі і смажений м'ясний фарш. В кінці повторюємо шар з кружечків кабачків і посипаємо все сиром, що залишився.
Включаємо духовку і розігріваємо її до температури 190 ° С. Відразу ж після цього заливаємо запіканку сумішшю з яєць і вершків і відправляємо блюдо в духовку. Готуємо його протягом 40 хвилин до утворення на поверхні рум'яної апетитної скориночки.