Кабачки в духовці, фаршировані м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі смачні кабачки в духовці, фаршировані м'ясом. Ця страва стане прекрасним варіантом для обіду або вечері.
Кабачки в духовці, фаршировані м'ясом, під силу приготувати навіть новачкові в кулінарії, адже покрокові фотографії пояснюють детально весь процес.
- Кабачок - 1 штука
- Фарш - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сир - 50-100 грам
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування кабачків в духовці, фаршированих м'ясом, слід почати з фаршу. Для цього необхідно пропустити через м'ясорубку м'ясо (вибрати можна абсолютно будь-яке м'ясо, в даному варіанті використовується куряче філе), потім посолити і поперчити за смаком.
2. Помідор вимити і зробити невеликі надрізи зверху. Залити на пару хвилин окропом, потім охолодити під проточною водою. Таким чином можна легко зняти шкірку. Очищені помідори дрібно нарізати і додати в фарш.
3. Морква вимити, просушити і очистити. Натерти на дрібній тертці і відправити до фаршу з помідорами. Теж саме зробити і з цибулиною (при бажанні цибулю можна пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом).
4. Кабачок вимити, обсушити і розрізати навпіл.
5. Акуратно вийняти середину, залишаючи досить щільні стінки. При бажанні можна трохи посолити основу.
6. Отриманий фарш відправити в вирізані човники і щільно притиснути його ложкою.
7. На середньої або дрібній тертці натерти твердий, можна досить солоний сир.
8. Присипати зверху сиром, можна злегка притиснути його вологими руками.
9. Трохи змастити верх сметаною (при бажанні в неї можна вичавити через прес 1-2 зубчики часнику), щоб вийшла апетитна скоринка. Надіслати в добре розігріту духовку на 30-40 хвилин. Коли кабачки в духовці, фаршировані м'ясом в домашніх умовах, готові, їх можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.