Кабачки фаршировані м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Красиві "барила" з кабачків - чудове рішення не тільки для обіду всією сім'єю, але і для святкового столу. Проявіть фантазію і трохи кулінарних навичок.
Не так давно знайшла в одній книзі рецепт кабачків фаршированих м'ясом і вирішила побалувати своїх домашніх. Тепер ділюся з Вами своїми кулінарними витворами!
- Кабачки - 3 штуки
- М'ясо (свинина і яловичина) - 500 грам (для фаршу)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Мал - 150 грам
- Помідори - 2 штуки
- Зелень - 30 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Сир - 150 грам
1. З чого почати? Класичний рецепт кабачків фаршированих м'ясом включає в себе кілька важливих етапів: на першому етапі потрібно підготувати всі овочі (очистити від шкірки і ретельно промити), а на другому етапі всі інгредієнти підготувати для запікання. Так, слід очистити кабачки від шкірки.
2. Після цього, розріжте їх (як на фото) і виконайте серцевину, щоб їх можна було начинити.
3. Тим часом відваріть рис до напівготовності і остудіть його. Я брала довгий, оскільки для таких цілей він підходить краще сталевих. Відварений рис змішайте із зеленню, і заздалегідь приготовленим м'ясним фаршем. За бажанням можете консистенцію скріпити яйцем, а якщо рис буде добре відварений - то не варто (можете просто не промивати його, а відкинути на друшляк, щоб зберегти клейкість).
4. Після ретельного перемішування начинки, можна посолити її і поперчити за смаком. Далі слід найвідповідальніший етап…Начиняти кабачки краще руками або десертною ложкою.
5. В той час, поки Ви начиняє, можна обсмажити цибулю і моркву до готовності, додавши в кінці (по бажанню) столову ложку томатної пасти і трохи води.
6. Якщо хочете зробити соус, додайте крім томатної пасти і кілька столових ложок сметани. Таким чином, Ви додасте пікантний смак кабачків і зробите їх більш соковитими. Мої близькі люблять такий соус не тільки в даному блюді, але ще і в голубці. Також його можна полити на гарнір.
7. Кипить він на повільному вогні не більше п'яти хвилин і після цього соусом можна залити готові "барила", які вже стоять у формі для запікання.
8. Запікати страву слід не більше півгодини при температурі 160 градусів. Ось такий класичний рецепт кабачків фаршированих м'ясом використовуючи я у себе вдома і раджу всім близьким! Якщо любите поєднання сиру з овочами і м'ясом - можете натерти його на середню терку і викласти акуратно поверх кабачків.