Італійський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Тане в роті яблучна начинка з легким ароматом кориці - ідеальний десерт до ранкового чаю або кави! Всім любителям і шанувальникам яблучної випічки рекомендую скористатися даними рецептом. Успіх гарантований!
Опис приготування:
Натрапивши на цей рецепт на просторах інтернету, я не змогла пройти повз. На смак випічка вийшла просто дивовижною! Ніжне розсипчасте тісто з великим шаром яблучної начинки, яка буквально тане в роті - вся сім'я залишилася задоволена. Набір продуктів мінімальний і практично завжди є під рукою. Приготувати італійський яблучний пиріг зможе будь-який початківець кулінар. Мінімум сил і у вас на столі шикарна випічка! Рекомендую обов'язково спробувати! Кількість продуктів вказано з розрахунку для форми діаметром 18 см, для форми більшого розміру збільшуйте інгредієнти в два рази.
- Борошно - 1 Склянка (обсяг склянки 200 мл)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 70 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Яблука - 2 штуки
- Крем - 100 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/3 чайних ложки
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. З'єднайте в глибокій мисці борошно, сіль, розпушувач і 1 ст. L. Цукру. Перемішайте.
3. Додайте нарізане кубиками масло або маргарин.
4. Перетріть руками все до стану крихт. Додайте 1 яєчний жовток.
5. Замісити тісто, зберіть його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
6. Форму для випічки змастіть маслом і руками розподіліть в ньому тісто, формуючи невеликі бортики.
7. Наріжте довільно яблука і розкладіть зверху. Змішайте цукор і спеції. Посипте рівномірно яблука.
8. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Тим часом збийте два жовтки зі сметаною (можна замінити на жирні вершки). Полийте зверху пиріг і відправте назад до появи рум'яної скоринки.
9. Італійський яблучний пиріг готовий.
10. Смачного!