Рецепт Італійський паску фото

Італійський паску
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

В Італії на паску теж випікають паски, вони дуже схожі на наші, тільки назви їм дають вітееватой. Я ось наприклад люблю італійський паска-панеттоне. Рецепт практично класичний!

Опис приготування:

Італійський паску готують на різдво, але абсолютно з повним правом ми можемо вважати його пасхальним кексом. У тісто кладуть жовтки, а з білком можна зробити помадку і полити Італійський паску зверху, та ще й посипати кольоровою крихтою. Аніс, цедра лимона або апельсина дають незвичайний аромат. Паска виходить просто чудовим і може довго зберігатися, якщо зробити кілька порцій. До речі, хочу підкреслити, що дріжджі не люблять температуру вище 40 градусів. А 25 грам свіжих дріжджів можна замінити на 10 грам сухих. Успіхів і приємного апетиту!

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Молоко - 240 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Жовток - 3 штуки
  • Борошно - 720 грам
  • Cedra - 2 чайних ложки
  • Ізюм - 180 грам
  • Ананас цукати - 120 грам
  • Кедровий горіх - 90 грам
  • Ванілін - 1 грам (за смаком)
  • Анісові зерна - 1 Чайна ложка (по бажанню)
італійський паску - фото крок 1
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ç.l. Цукру. Дати запіниться.
італійський паску - фото крок 2
Розтопити масло і цукор.
італійський паску - фото крок 3
Жовтки відокремити від білків.
італійський паску - фото крок 4
Цедру натерти на тертці.
італійський паску - фото крок 5
Змішати родзинки, горішки цедру, ванілін, цукати з 1 ç.l. Борошна.
італійський паску - фото крок 6
Додаємо до дріжджів розтоплене масло з цукром. Добре розмішуємо.
італійський паску - фото крок 7
Додаємо злегка збиті яйця.
італійський паску - фото крок 8
Додати половину борошна і сіль. Добре вимішати, щоб не було грудочок.
італійський паску - фото крок 9
До тесту додати сухофрукти.
італійський паску - фото крок 10
Додати решту борошна і вимісити тісто приблизно 10 хвилин. Залишити тісто приблизно на 1, 5-2 годину. Тісто має зрости вдвічі.
італійський паску - фото крок 11
Форму викласти калькою, змоченою маслом і заповнити тестом.
італійський паску - фото крок 12
Дати тісту добре підійти.
італійський паску - фото крок 13
Випікати прі180 градусах 35-45 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти