Італійський паску
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.
В Італії на паску теж випікають паски, вони дуже схожі на наші, тільки назви їм дають вітееватой. Я ось наприклад люблю італійський паска-панеттоне. Рецепт практично класичний!
Опис приготування:
Італійський паску готують на різдво, але абсолютно з повним правом ми можемо вважати його пасхальним кексом. У тісто кладуть жовтки, а з білком можна зробити помадку і полити Італійський паску зверху, та ще й посипати кольоровою крихтою. Аніс, цедра лимона або апельсина дають незвичайний аромат. Паска виходить просто чудовим і може довго зберігатися, якщо зробити кілька порцій. До речі, хочу підкреслити, що дріжджі не люблять температуру вище 40 градусів. А 25 грам свіжих дріжджів можна замінити на 10 грам сухих. Успіхів і приємного апетиту!
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 120 грам
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Молоко - 240 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Жовток - 3 штуки
- Борошно - 720 грам
- Cedra - 2 чайних ложки
- Ізюм - 180 грам
- Ананас цукати - 120 грам
- Кедровий горіх - 90 грам
- Ванілін - 1 грам (за смаком)
- Анісові зерна - 1 Чайна ложка (по бажанню)
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ç.l. Цукру. Дати запіниться.
Розтопити масло і цукор.
Жовтки відокремити від білків.
Цедру натерти на тертці.
Змішати родзинки, горішки цедру, ванілін, цукати з 1 ç.l. Борошна.
Додаємо до дріжджів розтоплене масло з цукром. Добре розмішуємо.
Додаємо злегка збиті яйця.
Додати половину борошна і сіль. Добре вимішати, щоб не було грудочок.
До тесту додати сухофрукти.
Додати решту борошна і вимісити тісто приблизно 10 хвилин. Залишити тісто приблизно на 1, 5-2 годину. Тісто має зрости вдвічі.
Форму викласти калькою, змоченою маслом і заповнити тестом.
Дати тісту добре підійти.
Випікати прі180 градусах 35-45 хвилин. Смачного!