Італійський паску «Pannetone»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 г. 0 хв.
Італійський паску"Паннетоне" - відмінний варіант урізноманітнити великодній стіл. Випічка виходить смачна, ароматна і дуже повітряна! неодмінно спробуйте!
Опис приготування:
Приготування паски"Паннетоне" може здатися занадто довгим і складним, але насправді рецепт простий, але вимагає дотримання всіх рекомендацій, які дані в покрокової інструкції. Рекомендую не боятися складнощів і приготувати цей чудовий паску!
- Вода - 93 мілілітрів
- Цукровий пісок - 70 грам
- Борошно пшеничне - 240 грам (вищий сорт)
- Сіль - 3 грами
- Ізюм - 50 грам
- Цукати - 50 грам
- Вершкове масло - 85 грам
- Яйця - 3 штуки(1 ціле яйце і 2 жовтка)
- Cedra - 2 Ст. Ложки (лимона, апельсина, лайма)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Влийте в чашу воду, додайте сухі дріжджі, 5 грам цукру від загальної кількості, жебрацтво 45 грам борошна і замісити опару.
Накрийте плівкою, приберіть в тепле місце на 30-40 хвилин для бродіння.
Викладіть в миску 25 грам м'якого вершкового масла і додайте 15 грам цукру.
Вбийте одне яйце і збийте вінчиком.
Додайте підійшла опару і 70 грам просіяного борошна.
Добре розмішайте, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 3-4 годину.
Промийте ізюм і замочіть в коньяку, накрийте плівкою і залиште для набухання.
Обімніть тісто в процесі бродіння.
У ємність для збивання викладіть 50 грам м'якого вершкового масла і 50 грам цукрового піску.
Збийте масло з цукром в пухку масу.
Додайте два жовтки і знову збийте.
Додайте в цю масу цедру лимона, апельсина, лайма, ванільний цукор і сіль.
Перекладіть цю ароматну масу в тісто.
Жебрацтво 125 грам борошна, замініть насадку міксера на насадку для тіста.
Спочатку умішайте борошно силіконової лопаткою.
Потім вимішуйте міксером в два прийоми по 10 хвилин, з п'ятихвилинним перервою між вимішуванням.
Всипте до вимішати тісто родзинки, цукати і знову вимісіть міксером.
Змастіть робочу поверхню столу рослинним маслом, викладіть тісто і зробіть додавання"в конверт" з чотирьох сторін, перекладіть тісто в чисту миску для збільшення обсягу в 2 рази, на це піде 2-2, 5 годину.
Знову викладіть тісто на робочу поверхню столу, смазаную рослинним маслом, розділи 2 рівні частини вагою приблизно 320 грам, округлятимете.
Перекладіть тісто в формочки розміром 9х9 см. Накрийте плівкою і залиште на расстойку на 2 годину. Перша година тісто має провести під плівкою.
Другий чай вистоювання проводите без плівки. Потім зробіть хрестоподібний розріз верху паски, обережно відігніть краю надрізу і покладіть всередину по маленькому шматочку вершкового масла.
Випікайте паски при температурі 170 градусів протягом 35 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Паски рекомендується остуджувати"догори ногами" , щоб зберегти його пишну структуру, для цього біля основи проткніть паску дерев'яною шпажкою і підвісьте, наприклад, ось так. Остуджують приблизно 6 годин.
Далі можна звільнити паски від паперової форми, залишити в такому вигляді, або присипати цукровою пудрою.
Паски можна прикрасити цукровою глазур'ю і посипанням.
Італійський паску"Паннетоне" готовий. Світлого Великодня!