Індичка з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Зробити блюдо за рецептом, як приготувати індичку з овочами, дуже просто. Досить розкласти всі овочі на деку, зверху покласти індичку (її частина або тушку) і відправити все в духовку.
Овочі можна використовувати будь-які: наприклад, картопля, брокколі, морква, томати та інше. Блюдо до столу подають гарячим, але ви можете зробити його про запас, а перед подачею на стіл розігріти в мікрохвильовій печі або в духовці.
- Індичка - 1 кілограм
- Брокколі - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Картопля - 250 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Селера - 1 штука (стебло)
- Соняшникова олія - 150 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Чебрець, розмарин - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
1
Вимийте індичку і витріть її серветками. У миску налийте рослинне масло, додайте трохи розмарину і чебрецю, солі і перцю, цукру, подрібнену цибулину (1 штука) і часник (2 зубчики).
2
Викладіть в маринад індичку і залиште в холодильнику на кілька годин, періодично перевертайте м'ясо.
3
Вимийте всі овочі, брокколі розберіть на суцвіття, морква, картопля і цибуля наріжте крупно, нарубати селера.
4
Викладіть на деко все овочі, зверху покладіть індичку і полийте овочі маринадом, в якому робили індичку.
5
У м'ясі (нога) зробіть глибокі надрізи і вкладіть зубчики часнику. Накрийте деко фольгою і відправте в розігріту до 180-200 градусів духовку на 1 час.
6
Через 60 хвилин зніміть фольгу і випікайте ще 30-60 хвилин, перевіряйте м'ясо на готовність.
7
Подавайте м'ясо відразу після приготування, а залишки зберігайте в холодильнику.