Імбирний настій
(покроковий рецепт з фото)
Крім того, що імбир добре відомий, як інгредієнт всіляких страв, що відносяться переважно до східної кухні, він також досить широко використовується в медицині.
Даний напій вийде цікавіше і оригінальніше, якщо його розбавити газованою водою або содової. Напій стане шипучим, смачним, ароматним.
- Імбир - 10 грам
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 штука
- Кардамон - 3 штуки
- Ром - 20 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - За смаком
Свіжий корінь імбиру очистити. Нарізати на пластинки.
У якийсь ємності запарити родзинки.
Злити з родзинок воду. Додати імбир, паличку кориці, кілька коробочок кардамону.
Залити окропом
Дати рідини настоятися і добре охолонути. Тепер в рідину додаємо темний ром. Підсолодіть напій цукром за смаком.
Розливаємо по чашках і подаємо. У мене вийшло 2 таких чашки міцного напою. Міцний він не тільки з-за рома, але і через прянощів. Можна такий напій розбавити газованою водою.