Рецепт Ікра з кабачків фото

Ікра з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кабачкова ікра - це ще один спосіб зберегти смак улюблених овочів до зими. Можна зробити її шматочками або у вигляді пастоподібної маси. Розповідаю про рецепт, як приготувати ікру з кабачків.

Опис приготування:

Ікру до столу подають вже остигнула. Можна подавати її в тарілці або намазати її на хліб. Таку ікру можна їсти після приготування або закатати в банки, щоб поласувати нею взимку. Можна зробити більш гостру ікру, додавши гострий перець, часник.

  • Кабачки - 3 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Помідори - 3 штуки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль і перець - За смаком
1
Вимийте кабачки і натріть їх на крупній тертці, посипте рясно сіллю і залиште на 15 хвилин, потім перекладіть в друшляк і промийте під проточною водою.
2
Очистіть моркву і натріть її на тертці, цибулю наріжте кубиками, а часник подрібніть, змішайте підготовлені інгредієнти з кабачками.
3
Перекладіть все овочі в каструлю, влийте рослинне масло і відправте на середній вогонь, варите 30 хвилин.
4
Помідори вимийте і очистіть від шкірки, потім наріжте їх дуже дрібно і викладіть в каструлю.
5
Варіть на слабкому вогні близько 45 хвилин, додайте лавровий лист, сіль і перець за смаком, а також цукор.
6
Перекладіть вміст каструлі на сито, щоб пішла зайва рідина, потім перекладіть гущу в міксер і подрібніть.
7
Готову ікру остудіть і подавайте до столу або закатати в банки і відправте в комору на зберігання.

Схожі рецепти