Ікра з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкова ікра - це ще один спосіб зберегти смак улюблених овочів до зими. Можна зробити її шматочками або у вигляді пастоподібної маси. Розповідаю про рецепт, як приготувати ікру з кабачків.
Ікру до столу подають вже остигнула. Можна подавати її в тарілці або намазати її на хліб. Таку ікру можна їсти після приготування або закатати в банки, щоб поласувати нею взимку. Можна зробити більш гостру ікру, додавши гострий перець, часник.
- Кабачки - 3 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Помідори - 3 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
1
Вимийте кабачки і натріть їх на крупній тертці, посипте рясно сіллю і залиште на 15 хвилин, потім перекладіть в друшляк і промийте під проточною водою.
2
Очистіть моркву і натріть її на тертці, цибулю наріжте кубиками, а часник подрібніть, змішайте підготовлені інгредієнти з кабачками.
3
Перекладіть все овочі в каструлю, влийте рослинне масло і відправте на середній вогонь, варите 30 хвилин.
4
Помідори вимийте і очистіть від шкірки, потім наріжте їх дуже дрібно і викладіть в каструлю.
5
Варіть на слабкому вогні близько 45 хвилин, додайте лавровий лист, сіль і перець за смаком, а також цукор.
6
Перекладіть вміст каструлі на сито, щоб пішла зайва рідина, потім перекладіть гущу в міксер і подрібніть.
7
Готову ікру остудіть і подавайте до столу або закатати в банки і відправте в комору на зберігання.