Ікра з кабачків по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Уже давно канули в минуле ті часи, коли готували продукти по ГОСТу. Але в пам'яті вони залишилися як зразок для наслідування. Сьогодні у мене всіма улюблена, стара, добра кабачкова ікра.
Рецептів приготування кабачкової ікри за ДСТУ в інтернеті дуже багато і кожен претендує на істину в останній інстанції. Багато містять в інгредієнтах корінь селери. Смію вас запевнити, як свідок подій більш, ніж двадцятирічної давності, такого "екзотичного" овоча тоді не знали, тому в ікру його ніхто не додавав. З овочів були тільки кабачок, морква, цибуля і томатна паста. І цю найпростішу ікру завжди купували і їли з задоволенням. Звичайно, приготована в домашніх умовах, вона набагато смачніше. Дуже рекомендую!
- Кабачок - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Для того, щоб приготувати кабачкову ікру по ГОСТу будуть потрібні наступні інгредієнти: кабачки, морква, цибуля ріпчаста, томатна паста, часник, сіль, цукор, соняшникова олія і оцет.
Кабачки помийте і наріжте кубиками. Викладіть в сковороду і налийте 2-3 столові ложки соняшникової олії.
Гасіть кабачки на середньому вогні, перемішуючи, до готовності. Рідина повинна википіти. Перекладіть в миску.
Моркву і цибулю очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду.
Налийте в сковороду з морквою і цибулею 2-3 столові ложки соняшникової олії і тушкуйте до готовності на середньому вогні, помішуючи.
Додайте моркву з цибулею до кабачків.
Збийте міксером тушковані кабачки, морква і цибуля.
Викладіть овочеве пюре в сковороду. Додайте томатну пасту, сіль і цукор.
Додайте часник, перемішайте і тушкуйте кабачкову ікру ще 5-10 хвилин в сковороді.
Ікра з кабачків по ГОСТу готова. Якщо ви хочете приготувати її на зиму, то додайте оцет 9%, перемішайте і закатати в стерилізовані банки. Зберігайте в прохолодному місці.