Рецепт Ікра з кабачків по ГОСТу фото

Ікра з кабачків по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні

Уже давно канули в минуле ті часи, коли готували продукти по ГОСТу. Але в пам'яті вони залишилися як зразок для наслідування. Сьогодні у мене всіма улюблена, стара, добра кабачкова ікра.

Рецептів приготування кабачкової ікри за ДСТУ в інтернеті дуже багато і кожен претендує на істину в останній інстанції. Багато містять в інгредієнтах корінь селери. Смію вас запевнити, як свідок подій більш, ніж двадцятирічної давності, такого "екзотичного" овоча тоді не знали, тому в ікру його ніхто не додавав. З овочів були тільки кабачок, морква, цибуля і томатна паста. І цю найпростішу ікру завжди купували і їли з задоволенням. Звичайно, приготована в домашніх умовах, вона набагато смачніше. Дуже рекомендую!

  • Кабачок - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Морква - 100 грам
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 1
Для того, щоб приготувати кабачкову ікру по ГОСТу будуть потрібні наступні інгредієнти: кабачки, морква, цибуля ріпчаста, томатна паста, часник, сіль, цукор, соняшникова олія і оцет.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 2
Кабачки помийте і наріжте кубиками. Викладіть в сковороду і налийте 2-3 столові ложки соняшникової олії.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 3
Гасіть кабачки на середньому вогні, перемішуючи, до готовності. Рідина повинна википіти. Перекладіть в миску.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 4
Моркву і цибулю очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 5
Налийте в сковороду з морквою і цибулею 2-3 столові ложки соняшникової олії і тушкуйте до готовності на середньому вогні, помішуючи.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 6
Додайте моркву з цибулею до кабачків.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 7
Збийте міксером тушковані кабачки, морква і цибуля.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 8
Викладіть овочеве пюре в сковороду. Додайте томатну пасту, сіль і цукор.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 9
Додайте часник, перемішайте і тушкуйте кабачкову ікру ще 5-10 хвилин в сковороді.
ікра з кабачків по ГОСТу - фото крок 10
Ікра з кабачків по ГОСТу готова. Якщо ви хочете приготувати її на зиму, то додайте оцет 9%, перемішайте і закатати в стерилізовані банки. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти