Ікра кабачкова
(покроковий рецепт з фото)
Любителі овочевих закусок, не проходьте повз цього простого і дуже класного варіанти, як приготувати ікру кабачкову. Яскрава, апетитна і дуже смачна, вона точно не залишить вас байдужими!
Існує безліч різних варіантів такої ікри: починаючи від набору овочів, закінчуючи добавками на зразок майонезу і зовнішнього вигляду перед подачею. Я пропоную просту ідею, яка не вимагає особливих зусиль або зайвих інгредієнтів. При бажанні таку ікру можна подрібнити в блендері, але відчувати шматочки овочів мені подобається більше. Пробуйте, експериментуйте з цим класним рецептом - і ви знайдете свій ідеальний варіант.
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Кабачки - 3-4 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 1-4 зубчиків (за смаком)
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Насамперед очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю. Викладіть його на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до прозорості. Додайте подрібнений солодкий перець. Смажте хвилин 5-7 до м'якості. Після зніміть зі сковороди і відставте на час.
2. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці (можна також нарізати дрібними кубиками). Викладіть на сковороду і також обсмажте до м'якості.
3. Кабачки очистіть і наріжте кубиками. Окремо обсмажте їх на сковороді хвилин 7-10.
4. Зберіть обсмажені овочі в сковороді або сотейнику. Додайте сіль, перець, улюблені спеції.
5. Залиште гаситися на середньому вогні до повної готовності. Перед подачею до столу акуратно зніміть овочі, залишивши зайве масло. А далі можете подрібнювати їх в пюре або відразу подавати до столу.
6. Смачна ікра кабачкова в домашніх умовах готова.
Смачного!
Смачного!