Холодник з раками
(покроковий рецепт з фото)
У спекотний літній день це блюдо ідеально підійде для легкого обіду. Якщо вам пощастило отримати на кухні раків - не полінуйтеся і приготуйте холодник з раками за цим рецептом. Вам сподобається!
У жарку пору, коли зовсім не хочеться займатися цим, дуже до речі доведеться цей легкий холодний супчик. Рецепт приготування холодник з раками дуже простий. Ця страва легко приготувати в домашніх умовах.
Розповідаю покроково, як приготувати холодник з раками:
1. В першу чергу зваримо раків. Набираємо в каструлю 2 літра води, солимо і ставимо на плиту. Як закипить - кидаємо на 25-30 хвилин раків варитися.
2. Одночасно ставимо варитися буряк, картоплю і яйця.
3. Охолоджуємо готові інгредієнти. Чистим.
4. Натираємо на крупній тертці буряк, огірки і картоплю.
5. Моєму зелень і дрібно кришимо.
6. Всі інгредієнти змішуємо і заливаємо кефіром. Додаємо 1, 5 склянки охолодженого ракового бульйону. Солимо до смаку.
7. По бажанню, для кислинки можна додати трохи лимонного соку.
От і все, холодник з раками готовий. Перед подачею краще хоча б півгодинки витримати в холодильнику. Смакуйте на здоров'я
- Раки - 10-15 штук
- Свіжі огірки - 5 штук
- Яйце - 4 штуки
- Кефір - 1 літр
- Зелень кропу - 100 грам
- Зелень петрушки - 50 грам
- Буряк - 2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
Розповідаю покроково, як приготувати холодник з раками:
1. В першу чергу зваримо раків. Набираємо в каструлю 2 літра води, солимо і ставимо на плиту. Як закипить - кидаємо на 25-30 хвилин раків варитися.
2. Одночасно ставимо варитися буряк, картоплю і яйця.
3. Охолоджуємо готові інгредієнти. Чистим.
4. Натираємо на крупній тертці буряк, огірки і картоплю.
5. Моєму зелень і дрібно кришимо.
6. Всі інгредієнти змішуємо і заливаємо кефіром. Додаємо 1, 5 склянки охолодженого ракового бульйону. Солимо до смаку.
7. По бажанню, для кислинки можна додати трохи лимонного соку.
От і все, холодник з раками готовий. Перед подачею краще хоча б півгодинки витримати в холодильнику. Смакуйте на здоров'я