Рецепт Холодник з раками фото

Холодник з раками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Рак
Дієтичне харчування
На обід
Борщ , Супи , Холодні супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У спекотний літній день це блюдо ідеально підійде для легкого обіду. Якщо вам пощастило отримати на кухні раків - не полінуйтеся і приготуйте холодник з раками за цим рецептом. Вам сподобається!

Опис приготування:

У жарку пору, коли зовсім не хочеться займатися цим, дуже до речі доведеться цей легкий холодний супчик. Рецепт приготування холодник з раками дуже простий. Ця страва легко приготувати в домашніх умовах.

Розповідаю покроково, як приготувати холодник з раками:

1. В першу чергу зваримо раків. Набираємо в каструлю 2 літра води, солимо і ставимо на плиту. Як закипить - кидаємо на 25-30 хвилин раків варитися.

2. Одночасно ставимо варитися буряк, картоплю і яйця.

3. Охолоджуємо готові інгредієнти. Чистим.

4. Натираємо на крупній тертці буряк, огірки і картоплю.

5. Моєму зелень і дрібно кришимо.

6. Всі інгредієнти змішуємо і заливаємо кефіром. Додаємо 1, 5 склянки охолодженого ракового бульйону. Солимо до смаку.

7. По бажанню, для кислинки можна додати трохи лимонного соку.

От і все, холодник з раками готовий. Перед подачею краще хоча б півгодинки витримати в холодильнику. Смакуйте на здоров'я


  • Раки - 10-15 штук
  • Свіжі огірки - 5 штук
  • Яйце - 4 штуки
  • Кефір - 1 літр
  • Зелень кропу - 100 грам
  • Зелень петрушки - 50 грам
  • Буряк - 2 штуки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
У жарку пору, коли зовсім не хочеться займатися цим, дуже до речі доведеться цей легкий холодний супчик. Рецепт приготування холодник з раками дуже простий. Ця страва легко приготувати в домашніх умовах.

Розповідаю покроково, як приготувати холодник з раками:

1. В першу чергу зваримо раків. Набираємо в каструлю 2 літра води, солимо і ставимо на плиту. Як закипить - кидаємо на 25-30 хвилин раків варитися.

2. Одночасно ставимо варитися буряк, картоплю і яйця.

3. Охолоджуємо готові інгредієнти. Чистим.

4. Натираємо на крупній тертці буряк, огірки і картоплю.

5. Моєму зелень і дрібно кришимо.

6. Всі інгредієнти змішуємо і заливаємо кефіром. Додаємо 1, 5 склянки охолодженого ракового бульйону. Солимо до смаку.

7. По бажанню, для кислинки можна додати трохи лимонного соку.

От і все, холодник з раками готовий. Перед подачею краще хоча б півгодинки витримати в холодильнику. Смакуйте на здоров'я

Схожі рецепти