Холодник з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться згадати недавно пішло літо і приготувати холодник. А щоб було ситніше і тепліше приготуємо його з відвареною картоплею, як зазвичай подають його у нас в Литві.
Тут я привожу дуже докладний рецепт холодник з картоплею з фотографіями. Все готується дуже швидко і просто. Дуже легкий, смачний холодний суп виходить. У Литві прийнято відвареної гарячий картопля подавати на окремій тарілці. Хто вже зовсім на дієті, може картоплю і не є. А взагалі холодник з картоплею, да зі сметаною, - надзвичайно смачний і корисний суп. Смачного!
- Буряк - 1 штука (середнього розміру)
- Огірок - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Кефір - 1 літр
- Вода кип'ячена - 1, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- Кріп - 1 штука (пучок)
- Картопля - 4-5 штук
- Сіль - За смаком
Буряк відварюємо до готовності 20-30 хвилин, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
У велику каструлю вливаємо 1, 5 літра холодної кип'яченої води і кладемо туди буряк.
Кубиками нарізаємо огірок.
Подрібнюємо відварені яйця.
Дуже дрібними кубиками шаткуємо цибулю.
Подрібнюємо зелена цибуля.
Нарізаємо кріп дрібно.
Всі нарізані компоненти викладаємо в каструлю з буряком. Солимо до смаку і додаємо туди кефір. Перемішуємо.
Відварюємо картопля.