Хлібці з висівок
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Хлібці з висівок знадобляться вам, якщо ви вирішили дотримуватися правильного харчування. У них тільки корисні інгредієнти, такий склад порадує будь-якого дієтолога. Відмінний варіант, щоб перекусити.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати хлібці з висівок, то прочитайте цей рецепт. Якщо ви будете регулярно вживати в їжу продукти з висівками, то зможете налагодити своє травлення і роботу шлунково-кишкового тракту в цілому. Обережніше слід їсти страви з висівками тим, у кого є гастрит.
- Борошно пшеничне (полбовая, цільнозерновий) - 130 грам
- Висівки (будь-які, найсмачніше з вівсяними) - 80 грам
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Сироп кленовий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Вода - 150 мілілітрів
У великій і чистій мисці з високими бортиками змішайте всі сухі інгредієнти. В окремій пиалочки змішайте кунжутне масло, яке можна замінити оливковою, а також половину від усієї порції води. Туди ж додайте трохи кленового сиропу. Його можна замінити на звичайний мед.
Додайте в сухі інгредієнти всю рідину з пиалочки. Потім перемішайте інгредієнти, підсолити тісто. Додайте по столовій ложці залишок води і знову все перемішайте до повної однорідності.
Має вийти м'яке і злегка липке тісто. Його необхідно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Залиште тісто там на годину. За цей час висівки гарненько набухнуть.
Візьміть силіконовий килимок і викладіть на нього тісто. За допомогою пекарської папери розкачайте його в пласт товщиною близько трьох-чотирьох міліметрів. Якщо ви любите хрусткі хлібці, то розкачайте тісто ще тонше.
Гострим ножем наріжте тісто на квадратики або прямокутники. Трохи наколи кожен шматочок виделкою. Поставте в духовку, яку слід попередньо розігріти до 200 градусів. Випікайте хлібці десять-п'ятнадцять хвилин, поки вони не стануть рум'яними.