Хліб з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите піч в домашніх умовах хліб і хочете спробувати щось новеньке і цікаве, сміливо беріть на замітку це простий рецепт. Це чудовий варіант для всієї родини на кожен день.
Пропоную Вашій увазі чудову ідею, як приготувати хліб з цибулею і свіжими травами. Він виходить дивно повітряним, ароматним і по-справжньому смачним. Такий хлібець прекрасно підійде як для сніданку, так і для перших страв. Мінімум зусиль, на мій погляд, а результат просто приголомшливий. Запам'ятовуйте рецепт, повторіть його на своїй кухні.
- Молоко - 1/2 склянки
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1/2 склянки
- Борошно - 2.5 склянки (приблизно)
- Цибулина - 1 штука (невелика)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Чебрець і розмарин - 1-2 Ст. Ложок
1. Для приготування тіста я рекомендую використовувати техніку, але можна обійтися і руками. У глибоку миску надішліть дріжджі, цукор і теплу воду. Перемішайте і залиште на 5 хвилин. Після додайте сіль, розтоплене вершкове масло, молоко і просіяне борошно.
2. Очистіть і подрібніть цибулю, а також ароматні трави (чебрець і розмарин).
3. Додайте в тісто, ще раз перемішайте. Накрийте чистим рушником і залиште в теплі годинки на 1.5.
4. Викладіть тісто у форму, змащену маслом. Дайте ще підійти (хвилин 20-30). Після відправте в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте 50-65 хвилин до рум'яності.
5. Ось така краса. Смачного!