Хліб з цибулею і сиром в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям хліба присвячується цей рецепт. Для різноманітності я вирішила приготувати хліб з цибулею і сиром в хлібопічці. Він досить солоний, тому з нього потім можна робити навіть сухарики.
Готувати хліб - ціла наука, але все на багато простіше, якщо у вас є сучасна техніка. У мене хлібопічка "сатурн", в якій 12 програм для приготування різної випічки. Один з рецептів - хліб з цибулею і сиром в хлібопічці. Лук використовується сушений, а сир твердий (пармезан). Для 3 години хлібопічка створює приголомшливий продукт, який стане головним на будь-якому столі.
- Борошно - 3 склянки
- Твердий сир - 1 склянок
- Вода - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Зелена цибуля - 3 чайних ложки
1. Якщо ви випікаєте хліб в хлібопічці, той цей рецепт такий же, як і для основного білого хліба, тільки додається менше цукру, тертий сир і сушений зелений лук. Для цього хліба потрібен твердий сир. Я взяла "пармезан" і натерла його на дрібній тертці.
2. Сушений лук у мене звичайний в пачці (купила в супермаркеті).
3. З дріжджами теж не експериментуйте (як і з борошном). Я використовую тільки сухі швидкорозчинні дріжджі.
4. Додаємо всі інгредієнти за рецептом, дріжджі і борошно всипати в самий останній момент. Сир і цибулю додавайте відразу, а не після додаткового сигналу хлібопічки.
5. Вибираємо програму "основний хліб", а колір скоринки залежить від ваших уподобань і можливостей хлібопічки. У моїй техніці такий хліб випікається 3 години і ще година коштує в режимі підігріву. Але я не можу встояти і завжди їдять свіжоприготований хліб з рум'яною скоринкою.