Хліб в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви ще не пробували зробити хліб в мікрохвильовці? Ви навіть не знали, що таке можливо? Спечіть і переконайтеся, що хліб в мікрохвильовці - це не марення божевільного
Закінчився в будинку хліб, а на вулицю виходити зовсім не хочеться? Не біда - спечемо хліб в мікрохвильовці з інгредієнтів, які практично завжди є в наявності. Отже, рецепт хліба в мікрохвильовці:
1. Змішайте борошно з дріжджами.
2. Перетріть цю суміш з вершковим маслом.
3. Розчиніть в теплій воді цукор і сіль.
4. Вливаємо воду в муку і замішуємо тісто. Добре вимішуємо, щоб воно не прилипало до рук.
5. Викладаємо тісто в посуд для мікрохвильовки, накриваємо кришкою і ставимо в піч на 1 хвилину при 70% потужності.
6. Даємо тісту відпочити хвилин 10 і повторюємо процедуру ще раз.
7. Вимішуємо тісто і ділимо на дві частини.
8. Викладаємо одну частину тіста в форму (якщо у вас скляна - змастіть маслом, якщо силіконова - змащувати не потрібно) і посипаємо кунжутним насінням.
9. Ставимо в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин (залежить від мікрохвильовки) на середню потужність. Якщо у вашій печі є гриль - сміливо користуйтеся ним. Точно так же печемо і другу частину тесту.
Хліб з мікрохвильовки виходить трохи блідим (якщо немає функції гриля), але на смак це ніяк не позначається. Зате дуже швидко і досить просто Словом, відмінний рецепт - хліб з мікрохвильовки виходить нехай і трохи незвичним, але досить смачним!
- Борошно з висівками - 225 грам (приблизно стакан)
- Борошно вищого сорту - 225 грам
- Вода - 375 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кунжут - 50 грам
1. Змішайте борошно з дріжджами.
2. Перетріть цю суміш з вершковим маслом.
3. Розчиніть в теплій воді цукор і сіль.
4. Вливаємо воду в муку і замішуємо тісто. Добре вимішуємо, щоб воно не прилипало до рук.
5. Викладаємо тісто в посуд для мікрохвильовки, накриваємо кришкою і ставимо в піч на 1 хвилину при 70% потужності.
6. Даємо тісту відпочити хвилин 10 і повторюємо процедуру ще раз.
7. Вимішуємо тісто і ділимо на дві частини.
8. Викладаємо одну частину тіста в форму (якщо у вас скляна - змастіть маслом, якщо силіконова - змащувати не потрібно) і посипаємо кунжутним насінням.
9. Ставимо в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин (залежить від мікрохвильовки) на середню потужність. Якщо у вашій печі є гриль - сміливо користуйтеся ним. Точно так же печемо і другу частину тесту.
Хліб з мікрохвильовки виходить трохи блідим (якщо немає функції гриля), але на смак це ніяк не позначається. Зате дуже швидко і досить просто Словом, відмінний рецепт - хліб з мікрохвильовки виходить нехай і трохи незвичним, але досить смачним!