Хліб на заквасці без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ароматний, м'який і пухнастий хліб можна приготувати і без дріжджів, якщо раптом їх присмак вам не подобається. Розповім, як приготувати хліб на заквасці без дріжджів, який випікаю в духовці.
Готую хліб повністю вручну, без використання хлібопічки. Хліб виходить з кислуватим присмаком, тому врахуйте цей факт, особливо якщо раніше ніколи не стикалися з закваскою. Такий хлібець відмінно підходить для бутербродів з ковбасою або ікрою. Хліб виходить м'який, добре піднімається і пропікається.
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
1
У миску викладіть закваску, влийте теплу воду і додайте 3 склянки просіяного борошна. Перемішайте все протягом 1 хвилини.
2
Накрийте миску рушником і залиште на 4 години в кімнаті, а потім перекладіть в холодильник на 12 годин.
3
Через необхідний час дістаньте тісто, додайте залишилися 2 склянки борошна, цукор, сіль, лимонну кислоту і зробіть заміс.
4
Залиште тісто на 2-5 годин в мисці під рушником, потім розділіть тісто на 2 частини.
5
Надайте тесту необхідну форму (у мене це 2 батона з надрізами зверху). Викладіть тісто на деко з пергаментним папером.
6
Розігрійте духовку до 210-220 градусів. Полийте батони трохи водою, і відправте в духовку. Випікайте 25-30 хвилин до утворення красивою скоринки, потім охолоджують на грилі -
І можна їсти.
І можна їсти.