Рецепт Хліб мавпочок фото

Хліб мавпочок
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб, Солоне

Ароматний часниковий хліб складається з безлічі здобних булочок, які зручно відривати і є руками. Мавпячий хліб з часником і сиром залишається свіжим і повітряним і на наступний день після випічки.

Мавпячий хліб буває як солодким з корицею, так і солоним. Сьогодні я розповім вам, як приготувати хліб мавпочок з часником і сиром. Докладний покроковий рецепт дивіться нижче.

  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сир - 100 грам
  • Часник сушений - 1 Чайна ложка
хліб мавпочок - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
хліб мавпочок - фото крок 2
Масло розтопіть. Свіжі дріжджі і цукор розведіть в теплому молоці, поставте в тепле місце до появи пінної шапочки. Сир натріть на тертці.
хліб мавпочок - фото крок 3
Борошно просійте в глибоку миску, в центрі зробіть поглиблення. У нього влийте дріжджі, що підійшли, молоко, що залишилося, розтоплене масло (50 г), перемішайте до однорідності.
хліб мавпочок - фото крок 4
Замісити тісто злегка липнуче до рук. Помістіть тісто в миску, змащену маслом. Накрийте харчової плівкою, поставте в тепле місце на 1 годину для підйому.
хліб мавпочок - фото крок 5
Тісто має збільшитися вдвічі. Часник додайте в розтоплене вершкове масло, розмішайте.
хліб мавпочок - фото крок 6
Тісто обомніте. Відщипувати від нього маленькі шматочки розміром з волоський горіх. Прикрийте їх харчовою плівкою, щоб не обвітрилися.
хліб мавпочок - фото крок 7
Кожен шматочок скупайте в часниковому маслі.
хліб мавпочок - фото крок 8
Форму для випічки з отвором в центрі теж змастіть маслом. Викладайте кульки тесту щільно в один шар. Посипте їх тертим сиром.
хліб мавпочок - фото крок 9
Заповніть форму усіма кульками, пересипаючи їх сиром. Поставте форму з майбутнім мавпам хлібом в тепле місце на 30-40 хвилин.
хліб мавпочок - фото крок 10
Піднявся хліб поставте в розігріту до 180ºC духовку на 40 хвилин.
хліб мавпочок - фото крок 11
Готовий мавпячий хліб остудіть хвилин 5 в силіконової формі, потім переверніть на блюдо. Повністю остудіть.
хліб мавпочок - фото крок 12
Тепер можна відривати хлібні кульки руками і насолоджуватися ароматним часниковим хлібом.

Схожі рецепти