Хліб мавпочок
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний часниковий хліб складається з безлічі здобних булочок, які зручно відривати і є руками. Мавпячий хліб з часником і сиром залишається свіжим і повітряним і на наступний день після випічки.
Мавпячий хліб буває як солодким з корицею, так і солоним. Сьогодні я розповім вам, як приготувати хліб мавпочок з часником і сиром. Докладний покроковий рецепт дивіться нижче.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 100 грам
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні продукти.
Масло розтопіть. Свіжі дріжджі і цукор розведіть в теплому молоці, поставте в тепле місце до появи пінної шапочки. Сир натріть на тертці.
Борошно просійте в глибоку миску, в центрі зробіть поглиблення. У нього влийте дріжджі, що підійшли, молоко, що залишилося, розтоплене масло (50 г), перемішайте до однорідності.
Замісити тісто злегка липнуче до рук. Помістіть тісто в миску, змащену маслом. Накрийте харчової плівкою, поставте в тепле місце на 1 годину для підйому.
Тісто має збільшитися вдвічі. Часник додайте в розтоплене вершкове масло, розмішайте.
Тісто обомніте. Відщипувати від нього маленькі шматочки розміром з волоський горіх. Прикрийте їх харчовою плівкою, щоб не обвітрилися.
Кожен шматочок скупайте в часниковому маслі.
Форму для випічки з отвором в центрі теж змастіть маслом. Викладайте кульки тесту щільно в один шар. Посипте їх тертим сиром.
Заповніть форму усіма кульками, пересипаючи їх сиром. Поставте форму з майбутнім мавпам хлібом в тепле місце на 30-40 хвилин.
Піднявся хліб поставте в розігріту до 180ºC духовку на 40 хвилин.
Готовий мавпячий хліб остудіть хвилин 5 в силіконової формі, потім переверніть на блюдо. Повністю остудіть.
Тепер можна відривати хлібні кульки руками і насолоджуватися ароматним часниковим хлібом.